Forberedelserne til valget på tirsdag er i fuld gang, og der er flere ting, du skal være særligt opmærksom på

AALBORG: Når afstemningsstederne åbner til kommunal- og regionsrådsvalget 16. november 2021 fra kl. 8-20, er det med flere nye afstemningssteder.

Aalborg har i alt 36 afstemningssteder fordelt rundt i hele kommunen, og syv nye afstemningssteder er kommet til siden sidste valg, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

- Jeg vil opfordre folk til at tjekke deres valgkort for, hvor de skal stemme, for der er en vis andel, der skal stemme nye steder. Vi har tidligere haft over 10.000 vælgere igennem på nogle af afstemningsstederne, men nu vælger vi at sprede det mere ud med syv nye steder, fortæller eventchef Søren Thorst, der er valgansvarlig.

- Eksempelvis har vi delt de stemmeberettigede, der normalt hører til Gl. Lindholm Skole, så de nu skal stemme enten på Gl. Lindholm Skole eller PFA Kollegiet.

De nye afstemningssteder i Aalborg Kommune er:

· Nordkraft

· Idrætshallen Østre Alle

· Hasseris Gymnasium

· HF/VUC Nord, Godsbanen

· PFA Kollegiet

· Aalborghus Gymnasium

· Skipperens Idrætshus

Det største afstemningssted er Løvvangshallen i Nørresundby, som dækker 8.929 vælgere. Der er 180.111 stemmeberettigede vælgere i Aalborg Kommune.

Valgkortene sendes ud, så alle borgere har dem i postkassen/ind ad brevsprækken senest 11. november 2021.

Aalborg Kommune tager også hensyn til COVID-19 ude på de 36 afstemningssteder.

- Borgerne kan roligt stemme til valget. Vi får løbende gjort rent, og vi lufter ud i løbet af dagen. Vi laver også afstandsmarkering, og der vil være håndsprit på vej ind og ud fra stemmestederne. Der er også en helt ny regel med, at vælgerne gerne må tage deres egen kuglepen med i stemmeboksen, hvis de er mere tryg ved det - bare det er en ganske almindelig sort eller blå, siger Søren Thorst.

- Jeg vil opfordre vælgerne til at sprede sig godt ud på hele dagen, da vi har åbent fra kl. 8-20 på alle afstemningssteder.

Der kan allerede nu brevstemmes i Borgerservice, i Aalborg Storcenter og på biblioteker rundt om i kommunen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...