Velux Fonden donerer 2,3 mio. kr til Cykel20

AALBORG: Julen falder tidligt på cykelværkstedet Cykel20 på Østerbro i år. Værkstedet har netop fået en donation på 2,3 mio. kr. fra Velux Fonden.

Pengene skal bruges til at lave en mentorordning for unge i Aalborg mellem 18 og 30 år, der har forskellige udfordringer - f.eks. misbrug eller psykiske og sociale problemer.

- Vi er utroligt glade for bevillingen. De unge, som vi hjælper i Cykel20, har nogle udfordringer, som gør, at de har svært ved at fungere på arbejdsmarkedet og bl.a. også har meget svært ved at fungere i almindelige praktikker gennem jobcentret, siger Bjarke Hermansen, der er leder af Cykel20.

I projektet skal de unge hver kobles sammen med en frivillig i et mentorforløb, og makkerparret skal så udføre forskellige opgaver sammen.

Arbejdsopgaverne kan være alt lige fra cykelreparation, vinduespolering, PR gennem de sociale medier eller planlægning af events.

- Vi har fokus på at give de unge succesoplevelser, ved at de får muligheden for at løse forskellige opgaver, der kan give dem håb og tro på, at de kan udvikle sig i en positiv retning og få mere mening med deres liv, siger han.

Projektet er netop begyndt her i januar og skal efter planen køre de næste tre år.

Cykel20 er et socialt cykelværksted, hvor man reparerer donerede cykler.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...