Kommunen skal indhegne golfspillerne eller også skal fårene hegnes ind

NØRRESUNDBY: Golfspillerne vader rent ud sagt i fårelort til langt op over skosålerne.

Golfbaneanlægget er således tæppebombet med fårelortklumper i alle størrelser, afskygninger og i sagens natur også friskhed.

Det vil være præcis det samme som at vinde den helt store million-gevinst i lotto, som det vil være at kunne undgå at træde på én af de tusinder og atter tusinder fårelorte, som den store fåreflok efterlader sig med rund hånd på græstæppet på golfbanerne.

Det er medlemmerne af Ældre Sagens golfklubs afdeling i Nørresundby, der dyrker deres sport på de kommunale golfbaner i Lindholm helt nede ved Limfjorden, der nu er ved at gå til i voldsom fortvivlelse over, at de er tvunget til at kæmpe mod en engageret og ihærdig fåreflok på ca. 190 storskidende får - som én af golfspillerne udtrykker det - om retten til at opholde sig på arealerne.

Golfklubben har ca. 100 aktive medlemmer.

Et effektivt våben

Forklaringen på de mange fårs tilstedeværelse er, at fåreflokken er indsat og udsat af Aalborg Kommune som et effektivt våben i den evige kamp mod den omsiggribende og vildtvoksende bjørneklo.

Den plagsomme plante har på sin vis taget magten over store dele af arealet ned mod fjorden, hvor bjørnekloerne formerer sig i titusindtal i mega store grupperinger og bælter, og hvor de tilsyneladende stortrives.

Fårene betragter således en bjørneklo som en ren delikatesse, som de gnasker i sig med største velbehag og fornøjelse.

Men når der komme føde ind i den ene ende - ja, så skal der også lukkes noget ud i den anden ende.

Det er kort og godt en naturlov for såvel dyr som mennesker.

Og da fårene er komplet ligeglade med, hvor de rent ud sagt skal skide, så gør de det tilsyneladende med særdeles stor glæde og ihærdighed på f.eks. teesteds, fairways og greens.

Men man tror dårligt nok sine egne øjne, når man bevæger sig rundt på golfbanerne og konstaterer antallet af fårelorte. Det er enormt.

Så der er ganske enkelt linet op til en konfrontation mellem mennesker og dyr.

Direkte ulækkert

Den 73-årige Ole Birch Poulsen er aktivitetsleder i Ældre Sagens golfklubs Nørresundby-afdeling, og han siger til aalborg:nu, at det er direkte ulækkert at spille på banerne.

- Du kan simpelthen ikke undgå at få lort på dine sko, når du spiller på banerne.

- Golfboldene rammer altid ind i en lorteklat på vej til hullet, og så kan man såmænd kun bede en stille bøn om, at det ikke er en frisklagt fårelort.

- Vi har alle prøvet at stå med f.eks. en golfbold, der er smurt ind i fårelort, siger Ole Birch Poulsen og tilføjer, at det heller ikke er særligt morsomt at skulle rense hjulene på sin golfvogn på grund af, at de har været i nærkontakt med fårelort.

Et sandt helvede

Aalborg Kommune har således indgået en aftale med en privat fåreavler i Rebild, der udlejer sine får til at bekæmpe bjørneklo.

Ole Birch Poulsen:

- Fåreflokken blev sat ud for første gang her hos os i maj måned i år, og i takt med at fårene har gnasket sig igennem bjørnekloerne, så er antallet af bunker og efterladenskaber bare vokset og vokset.

- Det er en uholdbar situation, vi er havnet i, og flere har givet udtryk for, at det er et sandt helvede, påpeger aktivitetslederen.

Han oplyser, at han har været i kontakt med Aalborg Kommune om problemet.

- Kommunen har givet udtryk for, at vi blot skal se tiden an, fortæller han.

Ole Birch Poulsen har naturligvis forståelse for, at bjørnekloen skal bekæmpes, men han synes også, at klubbens medlemmer betaler en særdeles høj pris for den kommunale indsats.

- Mit forslag er derimod at indhegne fårene med mobile hegn de steder, hvor de æder bjørnekloerne, og man kan så flytte flokken alt efter behov og indsatsområde.

- Alternativt kunne man jo også indhegne os golfspillere forstået på den måde, at golfbanerne blev hegnet ind, så fårene ikke levnes mulighed for at komme ind og skide på banerne, anfører han.

Mister helt lysten

Golfveninderne Karen Kjøbsted (68), og Lis Jensen (80), begge Nørresundby, siger lige ud, at det er et helvede - og nærmest umuligt - at spille på banerne.

- Man mister helt lysten til at spille her, når der er fårelorte over alt.

- Det er overhovedet ikke i orden, at kommunen byder os sådanne forhold, lyder det med én mund fra de to golfspillere, der er meget skuffede over kommunens laden stå til.

For en god ordens skyld skal det oplyses, at golfbaneanlægget i Lindholm er en par tre bane med seks huller.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...