Aalborg Karneval 2019 blev en rekordstor succes - datoerne for næste år er allerede klar

AALBORG: Et rekordhøjt antal deltagere i paraden og et - mængden af mennesker taget i betragtning - relativt fredeligt karneval med fantastisk stemning.

Sådan lyder status fra Aalborg Karneval her på bagsiden af det enorme arrangement. Nordjyllands Politi skønner, at 85.000 deltog i paraden foruden et ukendt antal tilskuere. Det er ny rekord for arrangementet, som år efter år cementerer sin status som Aalborgs absolut største årligt tilbagevendende kulturbegivenhed.

Læs mere: Karneval sætter ny vild deltagerrekord

- Jeg er glad og stolt over, at vi kan få skabt sådan en fantastisk fest. Jeg vil huske karneval 2019 for, at vi - samtidig med, at vi blev endnu flere - lykkedes med at holde den gode stemning, vi også har haft tidligere år. Og at vi formåede fortsat at forny os med blandt andet campen og en business lounge på Hvide Hus for 80 erhvervsfolk, siger formand for den frivillige forening Aalborg Karneval, Mette Bugge.

Katrine Schousboe
Foto: Lasse Sand

Hun var selv med hele dagen i paraden fra Vestbyen og siden til festen i Kildeparken. Og dagen og aftenen igennem havde hun kun positive oplevelser med karnevalsgæster, frivillige og politiet.

Læs mere: Kildeparken hopper og danser til det sidste

- Man går der i paraden og tænker, "der er godt nok mange", men vi har fået skabt et apparat, som kan håndtere det. Og så synes jeg, det er skønt at se, at selv om der kommer mange nye til hvert år, så falder de bare ind, og gør det til deres fest. Karneval er virkelig hele byens fest, siger hun.

Katrine Schousboe
Foto: Lasse Sand

Det varer længe, før økonomien i festen er endeligt opgjort. Men de tal, Mette Bugge allerede kender, ser meget fornuftige ud. Der er da heller ingen tvivl om, at der bliver karneval igen næste år. For knap er de kollektive tømmermænd dampet af, før Aalborg Karneval har offentliggjort datoerne for næste års folkefest.

Den internationale parade finder sted fredag 15. maj, børnekarnevalet traditionen tro dagen efter, mens den store fest ligger den 23. maj.

Katrine Schousboe
Foto: Lasse Sand
Katrine Schousboe
Foto: Lasse Sand

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...