Varerne er på plads, og butikken i Algade står skarpt, før åbningen i morgen

AALBORG: Hylderne er fyldte med velkendte varemærker. Kassen står hvor den plejer. I det hele taget skal man være ret skarp for at spotte de større forandringer i BR i Algade før genåbningen i morgen, torsdag 28. marts.

Men når glasdørene glider op for børn og barnlige sjæle for første gang kl. 12, er meget alligevel forandret i den velkendte butik i gågaden.

- Vi glæder os rigtig, rigtig meget til at komme i gang, siger Mette Juul, der er distriktschef for BR i Jylland.

Sammen med butikschef Mette Mellergaard står hun i spidsen for det hold, som de seneste uger har knoklet for at få butikken klar. For der har været fart på, siden selskabet bag BR og Toy'R'Us Top-Toy lige efter jul erklærede sig konkurs og Salling Group kort tid efter købte både brand og varelager.

- Vi har knoklet for at blive klar. For vi vil rigtig gerne vise noget pænt. Her i starten vil man ikke kunne se de store forandringer, blandt andet fordi vi har overtaget varelageret, men med tiden skal konceptet reformeres lidt, siger Mette Juul.

Katrine Schousboe
Leg skal være en stor del af de nye butikker, og butikschef Mette Mellergaard (t.v.) og distriktschef i BR Mette Juul har store planer for, hvordan børnene i højere grad får en oplevelse i legetøjsbutikkerne. Foto: Hans Ravn

Den nye BR satser målrettet på børn mellem tre og otte år, men vil også gerne bejle til de lidt ældre børn. Det skal blandt andet ske ved - med tiden - at indføre et nyt sortiment for gaming. Blandt nyhederne bliver også børnecykler.

Hovedparten af de 12 medarbejdere i butikken er nye i BR-universet. Butikschef Mette Mellergaard er rykket over gaden fra Salling, hvor hun har blandt andet har været leder af afdelingen for børn og legetøj og for lingeri.

- Så jeg har prøvet alt det med legetøj før, smiler hun.

BR skal være en oplevelse

Både Mette Mellergaard og Mette Juul er enige om, at de har en fantastisk butik med masser af muligheder for at involvere børnene.

Derfor er det også tanken, at børnene i højere grad skal inviteres ind og prøve legetøjet fremfor bare at kigge.

- Vi arbejder ud fra tre ting, at det skal være nemt, sjovt og en leg at handle her, siger Mette Juul.

Hun erkender, at legetøjsmarkedet er oppe mod hård konkurrence fra nethandel og delvist også supermarkedernes legetøjshylder, men det er ikke en konkurrence, hun frygter.

- Vi skal kunne noget mere. Det skal være en oplevelse at være her. Og så skal vi have gjort noget ved, at mange af os forældre for nemheds skyld køber varer på nettet. Vi skal have koblet den nethandel til butikkerne - det kunne være med en velfungerende click & collect-ordningen, hvor man henter varerne i butikken, forklarer Mette Juul, som selv er mor til tre.

Katrine Schousboe
Interessen for BR og genåbningerne er enorm. De ansatte har mange gange de seneste dage måttet bede nysgerrige om at komme igen til åbningen, torsdag. Foto: Hans Ravn

Åbningen af butikken i Algade er i øvrigt jysk debut for BR. Kæden genåbnede mandag den allerførste butik på Vimmelskaftet i København, siden også Fisketorvet og Frederiksberg Centret og når åbningen i Aalborg er veloverstået torsdag kommer turen til Bruuns Galleri i Aarhus fredag.

I alt regner Salling Group med i første omgang at åbne 26 butikker over det meste af landet.

BR i Algade åbner dørene kl. 12 med rød løber, en VIP-ballon-port til børnene, besøg af BR-maskotten og ikke mindst gaver til de første 100 børn. Der vil samtidig være en række åbningstilbud - blandt 40 procent rabat på udgået Lego.

Katrine Schousboe
Distriktschef i BR Jylland, Mette Juul, (t.v.) har en fortid i Bilka Skalborg, mens butikschef Mette Mellergaard tidligere har været leder i blandt andet legetøjsafdelingen i Salling. Foto: Hans Ravn
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...