Initiativet kører frem mod den 24. december, og skal gøre det nemmere for danskerne at bremse smittekæder i juledagene

AALBORG: Coronasmitten stiger desværre hastigt i øjeblikket og smittespredningen forventes at stige yderligere hen over julen, hvor mange familier mødes fra nær og fjern. En positivtest sætter ikke alene julen over styr, men resulterer også i et øget pres på testcentrene.

I kampen for at reducere smittespredningen hen over julen vil Falck fra tirsdag den 21. december til fredag den 24. december udlevere gratis testkits med antigentest til de borgere, der tester positiv i Falcks testcentre.

Testkittene skal give husstande med positivtestede muligheden for at teste husstandens øvrige medlemmer med det samme og hermed reducere risikoen for smittespredning i dagene op til jul. Det skriver Falck i en pressemeddelelse.

- Vi mærker en enorm høj efterspørgsel på tests fra både virksomheder og private. Vi vil gerne være med til hurtigt at bremse smittekæder og ønsker med dette initiativ at få testene bragt ud til de familier og husstande, hvor smittespredningen er en særlig udfordring her op til jul. Det store smittetryk presser samtidig den øvrige testindsats, og med udleveringen af gratis testkits til de positivtestede, ønsker vi at øge tilgængeligheden til tests og få testene ud, hvor de vil gøre allermest gavn, siger adm. direktør Jakob Riis.

Testkits på vej ud til testcentrene

Falck er i fuld sving med at få transporteret testkits til hjemmetest ud til Falcks testlokationer. De testkits som de positivtestede får udleveret fra 21. december, er samme CE-godkendte antigen-tests, som Falck anvender i de nationale testcentre og ude på virksomhederne.

- Vi vil løbende evaluere indsatsen og håber dette initiativ kan hjælpe familier og husstande, hvor en positiv test lige op til jul udgør en særlig udfordring, fortæller ambulancedirektør Jørgen Mieritz.

Initiativet løber fra 21. december til 24. december, og der vil blive udleveret to testkits med i alt 10 hjemmetests på Falcks testcentre i Region Nordjylland samt i Aalborgs Lufthavn, hvor Falck også har et testcenter.

Falck oplyser, at de er i dialog med myndighederne om et nationalt initiativ, men indtil der findes en løsning her, så startes indsatsen i Falcks egne testcentre.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...