Flere og flere får øjnene op for at boltre sig på fjorden og melder sig ind i Nordjydsk Windsurfing Klub

AALBORG: - Lær en mand at surfe, og du vil aldrig kunne få ham til at arbejde igen...

Sådan er der - lidt spøgefuldt sagt - mange windsurfere, der har det, når de først én gang har prøvet at windsurfe.

Man siger nemlig i folkemunde, at windsurfing går direkte i blodet på én, og når man ikke er ude på vandet, så tænker man kun på at komme derud igen hurtigst muligt.

Nordjydsk Windsurfing Klub (NWK), der har base og klubhus på Stenholmsvej 10 i Lindholm, rider så at sige på en rimelig stor bølge med hensyn til at tiltrække nye medlemmer til sporten og den generelle fritidsfornøjelse.

Torben O. Andersen og Torben Hansen
Windsurfing og stand up paddle kan vel næppe foregå i mere idylliske omgivelser end her på billedet. Det er en sand lise for sjælen at dyrke sin sport i et så skønt scenarie.

Det er på mange måder in at udfolde sig på det våde element, og når bølgerne på Limfjorden tilmed lokker og kalder på én kun et stenkast fra selve klubhuset - ja, så er man da næsten et skarn, hvis man ikke griber chancen for at komme ud på vandet til en god omgang sjove og spændende oplevelser.

Surfer med sin far

Den 15-årige Andrea Bagger Pedersen, Aalborg, er blot én af de mange unge m/k, der i denne sommer har taget imod klubbens tilbud om at lære kunsten at windsurfe.

- Det er bare rigtig, rigtig sjovt, siger Andrea til aalborg:nu, mens hun står ude i Limfjorden og er ved at gøre klar til at kravle op på sit windsurfboard.

Den unge windsurfer er med på et skolehold i windsurfing for begyndere og let øvede, og den 10 mand store elevflok basker således rundt i vandet under kyndig vejledning.

Andrea Bagger Pedersen:

- Jeg kan enormt godt lide at være på vandet, og jeg vil skyde på, at jeg på nuværende tidspunkt har haft i hvert fald 20 gode ture.

Hun fortæller videre, at hendes far også dyrker sporten og tilføjer i den forbindelse, at hun sætter stor pris på, at de kan windsurfe sammen.

Torben O. Andersen og Torben Hansen
Søren Bagger har windsurfet i ca. 35 år, og han er på vandet flere gange om ugen. Desuden er han bestyrelsesmedlem og kasserer i Nordjydsk Windsurfing Klub i Lindholm.

Æblet falder som bekendt ikke langt fra stammen, og det er helt givet hendes fars store begejstring for windsurfing, der nu har smittet ganske kraftigt af på datteren.

Søren Bagger (49) er bestyrelsesmedlem og kasserer i Nordjydsk Windsurfing Klub, og han oplyser, at klubben op til sæsonstarten i år har fået ikke færre end 80 nye medlemmer.

- Med så stor en medlemstilgang så har vi naturligvis stor fokus på at give de nye medlemmer en god undervisning i at windsurfe.

- Det er en helt fantastisk sport, når man først mestrer teknikken, og man bliver som sagt grebet af det.

Søren Bagger har selv windsurfet i ca. 35 år, og han er på vandet flere gange om ugen.

- Det gælder om at fange vinden i sejlet for at komme op i fart, og så venter der dig en skøn og fantastisk ridetur på bølgerne.

Han pointerer også, at det efter hans opfattelse er legen med elementerne, der er så fascinerende.

- På den ene side er man selv som windsurfer at betragte som den lille i forhold til naturens helt enorme kræfter, men på den anden side så ligger udfordringen også i at lære at tøjle naturens kræfter, understreger han og tilføjer med et smil på læben, at man da altid kan gøre forsøget...

Fede oplevelser

Klubben har ikke blot windsurfing på programmet men tilbyder i øvrigt også undervisning i "Stand Up Paddle", som slet og ret kaldes sup i daglig tale.

Sup oplever også en ganske stor søgning af nye medlemmer.

Torben O. Andersen og Torben Hansen
Det hænder, at man ryger en tur i baljen, når man windsurfer på livet løs, men Henrik Jespersgaard er hurtigt oppe på sit surfboard igen.

Den 37-årige Henrik Jespersgaard, Brønderslev, er i år tilmeldt som ét af klubbens nye medlemmer, og han har med stor lyst og iver kastet sig over windsurfing med deltagelse på undervisningsholdet.

- Jeg har de seneste fire år dyrket sup, og nu har jeg så fået lyst til at prøve kræfter med windsurfing.

- Jeg har allerede haft nogle fede oplevelser på fjorden, og der har været drøn på mit surfboard med god vind og masser af sol.

- Næste fase er få noget mere rutine ind under huden og dermed være i stand til at windsurfe helt på egen hånd, siger Henrik Jespersgaard håbefuldt.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...