Efter 30 år er det slut med Aalborg Børnekunstmuseum

AALBORG: Tusindvis af børn i Aalborg har gennem de seneste årtier udstillet malerier og andre værker på Aalborg Børnekunstmuseum. Men nu er det slut.

Børnekunstmuseet lukker efter 30 år og utallige udstillinger, skriver Kunsten i en pressemeddelelse.

Museet havde sin første udstilling i 1989 på Kunstpavillonen i Søndergade og holdt siden til i kælderen under Hobrovejens Skole, hvor der hvert år var tre-fire udstillinger. Da skolen lukkede fik man et samarbejde med Kunsten, og der har derfor de seneste 14 år været udstillinger på "Jeres vægge" ved caféen.

- Da vi startede, blev børnekunst ikke taget seriøst, og der fandtes for eksempel ikke museer, der udstillede børnekunst. Siden da er der kommet mange tilbud til, og vi føler, vi har fuldført vores opgave. Nu er tiden inde til at give stafetten videre til Kunsten, som vi siden 2006 har haft et virkelig godt samarbejde med, siger Kit Tønnes, der er næstformand for børnemuseet.

Helle Vester Nielsen (t.v.) og Kit Tønnes er to af grundlæggerne af Aalborg Børnekunstmuseum. Nu giver de stafetten videre til Kunsten Kreativitarium, som Peter Juul er leder af. PR-foto

Også formand Helle Vester Nielsen glæder sig over de spor, det er lykkedes at sætte gennem 30 år.

- Jeg tør slet ikke tænke på, hvor mange emner og børn, som vi gennem tiden har haft gennem børnekunstmuseet. Det er altid trist at sætte det endelige punktum, men vi er helt trygge ved, at Kunsten Kreativitarium fortsætter det gode arbejde med at anerkende og glæde gæsterne med børnekunst. Nu er der bare tilbage at sige tak til de mange fantasifulde børn og samarbejdspartnere, som har bakket op gennem årene, siger Helle Vester Nielsen.

Materiale fra børnekunstmuseet kommer nu på Lokalhistorisk Arkiv.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...