Inden for den næste måned lukker den lille parkeringsplads øst for Budolfi

AALBORG: Bilister med ærinde i det centrale Aalborg må se sig om efter et nyt sted at sætte bilen.

I løbet af en måneds tid rykker maskiner ind på den lille parkeringsplads øst for Budolfi Kirke for at rydde området. De omkring 30 parkeringspladser skal hen over sommeren forvandles til et nyt park- og legeområde med navnet Lommeparken.

Katrine Schousboe og Henrik Bo
Pladsen blev ifølge Aalborg Stadsarkiv etableret som parkeringsplads i forbindelse med Gammeltorvs regulering i midten af 1960’erne.

Museet skal grave

- Vi regner med, at pladsen bliver ryddet i juni og herefter skal der være museale undersøgelser, fortæller projektleder Niels Bresemann Jensen fra trafik og veje i by- og landskabsforvaltningen.

- Pladsen ligger oven på en tidligere kirkegård, og derfor skal museet ned og kigge efter om der er noget interessant, siger han.

Katrine Schousboe og Henrik Bo
De omkring 30 pladser er nogle af de meste centrale i byen.

Plads til grønt og leg

Niels Bresemann Jensen vurderer, at undersøgelserne betyder, at arbejdet med det nye parkområde først går i gang på den anden sidse af sommerferien.

Lommeparken bliver anlagt som en del af arbejdet med at forskønne og nyetablere området ved Budolfi Plads. Her har borgere efterlyst flere grønne områder og en legeplads.

Katrine Schousboe og Henrik Bo
Lukningen af p-pladsen sker som en del af det store arbejde med at forskønne og nyetablere omkring ved Budolfi Plads.
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...