Kendte saloner rykker under samme tag, men med hvert sit kasseapparat

AALBORG: Dårlige p-forhold og udsigt til år med trafikalt bøvl og opgravninger får nu Pia Bartholdi, indehaver af Frisør Bartholdi, til at tage konsekvensen.

Efter 38 år i Borgergade 5 flytter hun ved månedens udgang sin salon til Færøgade.

- Det er simpelthen blevet så besværligt at drive forretning i midtbyen, at det er næsten umenneskeligt. Jeg kan se, at jeg slet ikke får de kunder ind, jeg plejer. Min forretning vil ikke overleve, hvis ikke jeg gør noget nu, siger hun.

Katrine Schousboe
Borgergade vil det næste lange stykke tid været gravet op som forberedelse til Plusbus. Foto: Lasse Sand

Pia Bartholdi har derfor lejet sig ind hos sin tidligere kollega Gerda Henriksen i Færøklip, og de to indgår dermed en helt ny form for samarbejde.

For selv om de skal dele lokale, vil de fortsat være to selvstændige saloner - med hvert sit telefonnummer, cvr. nummer og sågar hvert sit kasseapparat.

- Vi kommer faktisk ikke engang til at tage hinandens telefoner. Det må vi ikke, siger Gerda Henriksen.

Hun forklarer, at det i flere år har heddet sig, at det på grund af overenskomsten ikke er lovligt for frisører at rykke sammen. Men det er nu lykkedes de to at få godkendt samarbejdsaftalen hos frisørfagets fagforeninger DOFK og DFKF.

- Man kan godt sige, at det er lidt risky at lukke en konkurrent ind i egne lokaler, men dels har vi talt om det på forhånd, og dels regner jeg ikke med, at det giver nogen problemer, siger Gerda Henriksen.

De to har da også kendt hinanden i en menneskealder. For Gerda Henriksen blev nemlig udlært i Borgergade, hvor Pia Bartholdi arbejdede. Da deres fælles chef besluttede at sælge overtog Pia salonen.

Nu bliver de to efter mere end 30 års jobmæssig adskillelse forenet igen.

- Vi har begge en del faste kunder. Og vi regner med, at det bliver lettere for dem at komme til Færøgade, der er gratis parkering og en del busser, inklusive den nye Plusbus, der holder få hundrede meter fra salonen, siger Pia Bartholdi.

Den nye fælles-salon kommer til at bære navnet Færøklip - Hair by Henriksen og Bartholdi.

Katrine Schousboe
Den nye fællessalon kommer til at hedde Færøklip - Hair by Henriksen og Bartholdi. Foto: Katrine Schousboe
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...