Bruger endnu en dag på at fotografere aalborgensere, der har mistet jobbet

AALBORG: Han er helt med på, at det kommer til at tage stort set alle døgnets timer den kommende uges tid.

Men fotografen Brian Christensen er klar til at investere sin tid, hvis det kan hjælpe andre her frem mod jul.

- Bare jeg kan holde lidt fri 25. december, hvor jeg har fødselsdag, så går det nok, fortæller han med smil i stemmen.

Aalborg-fotografen har sat gang i et projekt, Headshot Event 2020, hvor han gratis fotograferer folk, der har mistet jobbet på grund af covid-19. Hver deltager får et portrætfoto, de kan bruge til f.eks., cv og LinkedIn, som en hjælp til at finde et nyt job.

LÆS OGSÅ: Fyret på grund af corona? Brian fotograferer dig gratis

Tidligere har Brian Christensen, som driver fotofirma i eget navn, taget billeder af 50 arbejdsløse i København, og på torsdag fotograferer han 50 ledige her i byen. Men ikke nok med det.

Headshot-eventen er nemlig blevet så stor en succes, at Slotshotellet Aalborg i Rendsburggade, som sponserer lokaler til eventen, har tilbudt ham yderligere en dag.

- Derfor kan jeg også tage billeder på fredag, 18. december, sådan at i alt 100 her i Aalborg kan blive fotograferet, siger han.

Katrine Schousboe
Brian Christensen er to gange gået ned med stress, men har fået hjælp til at starte som selvstændig fotograf - nu vil han gerne give hjælp videre til andre. Foto Lars Pauli

Vil lave nyt projekt næste år

Med den ekstra dag udvider han samtidig sit tilbud, så alle ledige - uanset årsag - kan få et nyt profilbillede.

- Lige meget, om man er blevet fyret, eller om man f.eks. lige er udlært og nu står uden job, kan man jo have brug for en hjælpende hånd, og det kan jeg så hjælpe med, forklarer Brian Christensen.

Han har sat den kommende tid af til at redigere alle billederne - for han har som ambition, at de 100 skal have deres portrætter inden for en uges tid.

- Jeg får travlt og må nok også tage nætterne i brug, men det går nok, ler han.

I det hele taget er han bare glad for, hvordan Headshot Event 2020 har flasket sig. Han har fået masser af positiv respons og mødt nogle taknemmelige mennesker, og den første deltager er allerede vendt tilbage og har fortalt, han har fået nyt job. Derfor planlægger Brian Christensen også, at projektet skal være en årligt tilbagevendende begivenhed, fremover måske med en form for betaling, som så skal gå til et velgørende formål.

- Det kunne jeg i hvert fald godt tænke mig, hvis det kan lade sig gøre. Jeg fik hjælp, da jeg var nede at ligge, og nu kan jeg give noget videre til andre, siger han.

Du kan læse mere om Headshot Event 2020 - og tilmelde dig, hvis du er mistet dit job - ved at trykke her

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...