Et tidligere snedkerværksted i en baggård vil være byens nye kulturhus

AALBORG: I en baggård i Vestbyen gemmer der sig en perle. Du skal gennem en port i Absalonsgade og over gården, og så ligger det der. Et gult baghus, der i årevis har huset et snedkerfirma.

- Da jeg fandt det her, vidste jeg med det samme, at det var for godt til, at jeg bare skulle bruge det som værksted, siger Michael Koch.

Derfor har han over nogle måneder forvandlet bygningen til Aalborgs nye spille- og eventsted AbZalon Event Factory. Det rå udtryk har han bevaret, men tilført masser af hygge med gamle vinduer og sofagrupper.

Egentlig var det planen, at spillestedet allerede skulle være åbnet i sensommeren sidste år. Det blev også til en enkelt aften med musik, men så spændte corona ben for resten af planerne.

Men her fredag, 7. maj, kan AbZalon endelig holde premierefest i baggården med musik fra tre bands, grill og forårsstemning.

- Jeg glæder mig virkelig til at se det komme i gang og er overrasket over, hvor stor interesse der allerede er for det her sted, siger Michael Koch.

Det første arrangement er udsolgt, og mange har vist interesse for at være med. Kalenderen de kommende måneder er også godt booket op med forskellige former for koncerter i weekenderne. Det Hem'lige Teater har spurgt om mulighed for noget samarbejde, og Michael Koch forventer i det hele taget, at AbZalon udvikler sig til lidt af et multikulturhus med kunst og events.

- Samtidig lejer vi også stedet ud til private arrangementer som konfirmationer, bryllupper og runde fødselsdag, og dem har vi også rigtig mange af den kommende tid, fortæller han.

Katrine Schousboe
Lige dele industri-bygning lige dele kolonihavehygge. Foto: Niels Skovmand

AbZalon for sjov

AbZalon er et con-amore projekt for Michael Koch, lægger han ikke skjul på. Det er for sjov, og fordi han generelt bare har det bedst, når han har noget at rykke i. Han skal derfor ikke tjene noget på det, det skal bare løbe rundt.

- Jeg spiller ikke selv, men er et passioneret mennesker, der rigtig godt selv kan lide at komme ud, og jeg maler og tegner også lidt, så på den måde er det lige for at lave den slags.

Helt alene om det er han ikke. For det skal også kunne hænge sammen rent tidsmæssigt. Derfor har Michael Koch lavet en forening, der skal stå for det rent praktiske omkring eventstedet. En styregruppe på en håndfuld mennesker træffer beslutningerne, og så håber han, at nogle af medlemmerne af foreningen vil give en hånd med.

Fordi AbZalon Event Factory er drevet af en forening og ikke er en offentlig sted, kan man ikke gå direkte ind fra gaden. Man skal have en billet til koncerter og events for at komme ind.

- Indtil videre skal man ringe eller skrive til os på f.eks. Facebook og booke en plads. Jeg har sgu ikke rigtig lige tænkt så meget over den del af det, der har været så meget andet, siger Michael Koch med latter i stemmen.

Så længe de nuværende corona-restriktioner gælder er der plads til 75 mennesker på AbZalon - senere kan tallet blive helt op til 200.

Du kan læse mere om AbZalon Event Factory på deres Facebookside her

Katrine Schousboe
Baghuset ligger godt tilbagetrukket fra de øvrige bygninger i Absalonsgade, derfor kan der spilles musik, uden at andre bliver forstyrret. Foto: Niels Skovmand
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...