Arbejdet med Egnsplanvej og tilkoblingen til motorvejsnettet er nu så langt, at kommunen tør  sætte datoen for den officielle åbning. Arkivfoto: Laura Guldhammer
Livet her

Fem års vejarbejde er slut: Her er dato for åbning af Egnsplanvej

Kommunen fejrer største vejprojekt i nyere tid med motionsløb

09. marts 2019 kl. 09:25

AALBORG: Nu kan Aalborgs bilister ånde lettede op. Næsten fem år med kø, omkørsler og ventetid er endegyldigt forbi.

Arbejdet med at bygge Egnsplanvej er nu så tæt på færdigt, at kommunen tør sætte en dato for den officielle indvielse af den nye vejstrækning, der forbinder den østlige og vestlige del af byen.

På dagen for sankthansaften, søndag 23. juni 2019, bliver snoren til vejprojektet klippet, og hele byen er inviteret til at fejre afslutningen.

I samarbejde med Life of Sport og Motionscykelklubben Himmerland arrangerer kommunen motions- og cykelløb for både børn og voksne på den nyanlagte vej.

Man kan løbe med borgmester Thomas Kastrup-Larsen og ultraløber Stine Rex på en af tre distancer - henholdsvis fem og 10 kilometer og en halvmaraton - eller tage hele familien med på en af cykelruterne omkring vejbyggeriet. Endelig kan man også gå enten fem eller 10 kilometer.

Kommunen lover på Facebook, at dagen vil være fyldt med aktiviteter, og at det er muligt at få mad og drikke på pladsen og under løbet.

Som afslutning på løbet får man et diplom og en medalje til minde om dagen.

Byggeriet af Egnsplanvej, som forbinder E45 ved Mariendals Mølle i vest med Hadsund Landevej i øst, har mødt en række gevaldige bump på vejen. Det er mere end 50 år siden, de første planer for vejen blev kendt, og selve anlægsarbejdet har som sagt været i gang i næsten fem år.

Den oprindelige plan for det gigantiske projekt var da også, at den nye vej og de tilhørende tilkoblinger til motorvejsnettet skulle indvies i 2016. Siden er det som bekendt udskudt flere gange, men nu er der altså udsigt til, at de trafikale trængsler er slut.

Billetsalget til eventen 23. juni er netop åbnet på kommunens hjemmeside.

Annonceret indhold

Nyeste