Borgerne kan snart få hjælp til pas, kørekort og MitID på fem andre lokationer

AALBORG: Der er pres på kommunens borgerservicecenter i Rantzausgade. I 2021 var der 42.000 betjeninger, og i øjeblikket oplever man en massiv travlhed og har udvidet åbningstiderne for at imødekomme efterspørgslen på hjælp til bl.a. pasfornyelse og skiftet fra NemID til MitID.

Men nu arbejdes der på, at udbyde borgerservice i fem andre byer i kommunen. Sundheds- og kulturudvalget har nemlig efter anbefaling fra en arbejdsgruppe besluttet at der skal ydes borgerservice på fem lokalbiblioteker. Arbejdsgruppen har i en analyse set på en decentralisering af borgerserviceområdet. Opgaven har været at levere bedre service til borgerne i deres nærmiljø, og det er vurderingen, at opgaver som pas, kørekort (dog ikke ombytning af udenlandsk kørekort samt generhvervelse af frakendt kørekort), NemID/MitID, digital post, digital fuldmagt, information/vejledning er opgaver, der er velegnet til, at det kan udbydes som en borgerservice på bibliotekerne i Hals, Nibe, Storvorde, Svenstrup og Vodskov.

- Vi er i byrådet meget enige om, at vi gerne vil det her, og at vi gerne vil tilbyde bedre service til de borgere, der bor et godt stykke udenfor centrum af Aalborg, og så må vi se, hvad den rigtige løsning er bemandingsmæssigt, siger sundheds- og kulturrådmand Jes Lunde (R).

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...