Der er masser af oplevelser i byen, der ikke koster en krone

AALBORG: Du har fri, måske besøg fra nogen udenbys gæster og vil gerne ud og opleve Aalborg, uden det bliver alt for dyrt.

Heldigvis har byen en række muligheder for gratis oplevelser. Aalborg:nu har samlet fem af de bedste.

1. Udsigt over byen

Der er flere steder, man kan få et godt vue over byen. Aalborg Tårnet er nok det mest kendte, men der er også rigtig gode, gratis alternativer. Et centralt bud, som mange kender, er Salling Rooftop, men et sted, der ikke er lige så kendt, er faktisk Nordkraft.

I den gang, hvor Biffen ligger, er der en elevator, der kan tage dig op på 13. sal, hvor Destination Nord også holder til. Herfra har man en super udsigt over byen mod både vest og øst.

Thomas Christensen
Salling Rooftop (billedet) er et af de mere kendte udsigtspunkter i byen. Men vidste du, at man også kan nyde udsigten fra 13. sal i Nordkraft? Foto: Claus Søndberg

2. Digitale byvandringer

Har du lyst til at blive klogere på byens historie eller street art kan du gennem appen Storyhunt få en gratis guidet tur i byen.

Med din smartphone i hånden og et par hovedtelefoner i ørene kan du for eksempel høre tjenestepigen Marie fortælle om Aalborgs historie. Udover den historiske byvandring er der også digitale ture om street art, Aalborg i børnehøjde og byens highlights.

Enjoy Nordjylland, der er den lokale turistinformation, har på sin hjemmeside et overblik over de forskellige byvandringer.

3. Nyd fjorden, hjælp miljøet

Har du lyst til en dejlig tur på vandet – når vejret ellers tillader det – men har ikke nogen båd? Så er GreenKayak sikkert noget for dig.

De grønne kajakker kan lånes ganske gratis på to betingelser – for det første skal du samle skrald på din tur rundt i fjorden, og for det andet skal du dele et billede fra turen på sociale medier med hashtagget #GreenKayak.

De grønne kajakker kan bookes via deres hjemmeside og hentes i Aalborg Cable Park i Østre Havn.

4. Badetur i Vestre Fjordpark

Når vejret er godt, og det er det heldigvis nogle dage om sommeren, er friluftsbadet i Vestre Fjordpark et perfekt sted at nyde sommeren. Der er vand at bade i, volleybaner at spille på og ikke mindst de tårnhøje vipper i op til ti meters højde.

Thomas Christensen
Vestre Fjordpark er et populært sted at bade på de varme sommerdage. Foto: Bente Poder

5. Gratis koncerter

I sommerhalvåret er der altid en række gratis koncerter rundt om i byen. I 2022 er der endnu flere på grund af The Tall Ships Races, men derudover er der flere tilbagevendende gratis koncerter i byen hvert år.

Den Blå Festival, der har fokus på jazz og blues, afholder flere gratis koncerter. Det samme gør Marienhaab på kanten til Hasseris og Musikkens bette Hus i Fjordbyen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...