Det er ikke alle feriedage, man er garanteret sol. Heldigvis kan man også hygge sig indendørs - for eksempel med de her fem brætspil

AALBORG: Det er ferie, og du har måske planlagt en masse udendørs aktiviteter, men vejret er øv. Heldigvis kan man også hygge sig indenfor. For eksempel med et godt brætspil. Men der er efterhånden et pænt stort udvalg på butikshylderne ud over Ludo og Skak. Aalborg:nu har derfor spurgt Nicoline Møller og Pernille Werner Jensen hos Spilforsyningen, om anbefalinger til fem hyggelige brætspil, man kan nyde på de lidt mere grå dage i ferien.

Rhino Hero - Super Battle

Thomas Christensen
Rhino Hero - Super Battle

Alder: 5+

Antal spillere: 2-4

Tid: 10-15 minutter

Rhino Hero – Super Battle er et spil, som de yngste kan være med til, hvor det gælder om at få sin superheltefigur op på toppen af en skyskraber. Og der er især to grunde til, Spilforsyningen anbefaler netop Rhino Hero – Super Battle.

- Det er rigtig, rigtig godt, fordi det træner tællefærdigheder og finmotorikken hos de yngste.

- Den anden grund er, at det faktisk også er rigtig sjovt for voksne at være med til. Det er ikke altid, når det er spil til de yngste, det er det allermest spændende. Men den her er faktisk rigtig sjov.

Twin it:

Thomas Christensen
Twin it

Alder: 6+

Antal spillere: 2-6

Tid: 10-15 min.

Twin it er, kort fortalt, et lidt mere kompliceret vendespil, hvor man skal sætte fingeren på brikkerne, når man har fundet et par. Dels skal man altså finde ens brikker – dels skal man være hurtigere til det end konkurrenterne.

- Det er supersimpelt og ligetil. Det er meget intuitivt spil. Man skal ikke sidde og læse regler i 100 år. Vi er ligesom i gang. Så hvis det, du leder efter, er et hurtigt lille spil, du kan bruge som et break. Så er det det, du skal tage frem. Det er ikke det spil, du skal tage frem, hvis du vil sidde hele aftenen.

- Man kan nemt bruge det, hvis man skal slås om, hvem der skal tage opvasken. Så kan man hurtigt tage et spil Twin it.

Living Forest:

Thomas Christensen
Living Forest

Alder: 10+

Antal spillere: 2-4

Tid: Ca. 40 minutter

I spillet Living Forest kæmper man mod den onde Onibi, der vil brænde skoven ned. Det skal man have stoppet - blandt andet ved hjælp fra nogle af skovens dyr. Og det kan man enten gøre hver som sig, eller alle spillere sammen.

- Det er et meget dynamisk spil, der afhænger af, hvad du er for en type, når du spiller generelt. Kan du godt lide at spille gruppespil, kan man gøre det. Kan man lide, det skal være hver for sig, så kan man selv styre det.

Spillet er desuden designet til at udnytte den spilmekanisme, man kalder "push your luck".

- Det er ret sjov, hvis man godt kan lide gambling. Hvor langt tør jeg strække den, før det går galt?

Great Plains:

Thomas Christensen
Great Plains

Alder: 10+

Antal spillere: 2

Tid: Ca. 20 min

Great Plains er et brætspil, der er designet specifikt til at blive spillet af to personer. I spillet er man to rivaliserende stammer, der skal kæmpe om at få flest af de gule områder på spillepladen. Og for at få det, kan man hidkalde forskellige dyre-ånder til at hjælpe.

- Der er lidt strategi i det, men uden, det bliver for tungt, og det er meget intuitivt, når man lige kommer i gang med det.

- Hvis man leder efter et spil til to personer, som man kan spille med sin partner, er det her rigtig godt. For det har noget spil i sig, og det er ikke alt for simpelt.

Cascadia

Thomas Christensen
Cascadia

Alder: 10+

Antal spillere: 1-4

Tid: 30-45 min

I Cascadia, der for nylig har vundet den prestigefyldte pris ”Spiel des Jahres”, skal man via brikkerne bygge en slags naturpark med den rigtige kombination af dyr.

- Det handler om at få lavet de største kombinationer af naturområder samtidig med, du laver nogle specifikke kombinationer af dyr. Så der er lidt strategi over det.

Spillet kan også spilles på lidt forskellige måder, alt efter, om det skal være mere børne- eller voksenvenligt, når man er i gang.

- Det er et godt spil, fordi du alligevel skal tænke lidt over, hvad det er for brikker, du får skabt, og hvilke dyr du sætter sammen. Der er hele tiden noget dynamik i det, fordi du ikke ved, hvad dine medspillere vil vælge. Så du skal prøve at tænke lidt frem. Og så er det bare lidt fint og hyggeligt med naturområder og dyr. Jeg synes, det er superhyggeligt, og jeg kan godt lide, det kan være lidt udfordrende, selvom du sidder og hygger.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...