Sommeren er over os - her får du tip til steder, hvor du kan få en pause eller et pusterum fra varmen

AALBORG: 23-29 grader og høj solskin.

Sådan lyder vejrudsigten de kommende dage for det meste af landet – inklusive Aalborg. Temperaturer, der i den grad appellerer til udeliv. Men også temperaturer, der gør, at aalborgenserne får brug for hyggelige steder, hvor de kan søge ly for den bagende sol.

Vi har samlet fem forslag til spots i Aalborg, hvor du kan få en pause fra solen:

Slotsparken

Julian Drud Sørensen
Slotsparken ved Aalborghus Slot ligger helt centralt i byen. Arkivfoto: Nicolas Cho Meier

Slotsparken ved Aalborghus Slot ligger i hjertet af Nordens Paris – lige ved siden af Toldbod Plads og overfor Utzon Center – men på trods af den centrale placering er stedet ikke overrendt. Her kan du passende nyde en pause fra ærinderne i midtbyen. Og så udsigten heller ikke tosset: Der er både mulighed for et view ud mod fjorden og ind mod det flotte slot, der blev færdigbygget i 1550’erne.

Nordens Kridtgrav

Julian Drud Sørensen
Det er ikke forbudt at bade i kridtgraven, men det frarådes på det kraftigste. Vandet er nemlig både dybt - flere steder otte meter - og koldt. Også om sommeren. Arkivfoto: Grethe Dahl

Længere mod vest – mellem Mølholm og Hasseris – finder man Nordens Kridtgrav. Et perfekt sted til afslapning med bænkepladser og små, grønne pletter rundt om den 600 meter lange sø, der er helt turkisblå på grund af lysets spejling i det basiske og calciumholdige vand. Cementfabrikken Norden, der senere blev overtaget af Aalborg Portland, gravede efter kridt i området mellem 1898 og 1940.

I 1974 blev kridtgraven overtaget af kommunen, og i 1980’erne blev der åbnet for offentligheden. Det er i orden at soppe, men badning frarådes på det kraftigste, da søen nogle steder er meget dyb og vandet meget koldt – også om sommeren.

Strandparken

Julian Drud Sørensen
Lindholm Strandpark byder blandt andet på et lille strandområde og en badebro. Og så er udsigten upåklagelig. Arkivfoto

Lige på den anden side af fjorden ligger Strandparken – et stort, rekreativt og grønt område, hvor der blandt andet er bænke og borde, legeplads og en bane til strandvolley. Et oplagt sted, hvis man trænger til at komme ned i gear – uden at skulle flytte sig alt for langt. Hvis man gerne vil have lidt action, kan man hoppe i vandet – der er et lille strandområde og en badebro, som gør stedet ekstra ideelt for børnefamilier – eller man kan følge stien i nordvestlig retning, mens man nyder fjordudsigten.

Det er i øvrigt ganske nemt at komme dertil: Hvis du kommer fra Aalborg-siden, krydser du bare Kulturbroen, og så har du Strandparken på venstre hånd. Bus 12 er også en mulighed, hvis stængerne er for trætte.

Østre Anlæg

Julian Drud Sørensen
Østre Anlæg blev indviet som rekreativt område i begyndelsen af 1930'erne - og udvidet cirka ti år efter.

Og nu til en vaskeægte klassiker: Østre Anlæg i Øgadekvarteret er et af de mest populære grønne områder i byen. Aalborgenserne kommer her ofte – på lune sommeraftener gerne med grillen under armen.

Parken, der dækker over seks hektar, rummer både boldbaner, en legeplads, fitness-faciliteter, et blomsteranlæg, en sø og små, grønne ’spots’ ind imellem det hele. Og så ligger det kun få minutters gang fra centrum. Den første del af parken blev indviet helt tilbage i 1930’erne, udvidet i begyndelsen af 1940’erne – og lige siden har den fungeret som en rekreativ oase for aalborgenserne.

Søheltens Have

Julian Drud Sørensen
Blandt faciliteterne i Søheltens Have er en petanque-bane, der i øvrigt ligger blot et stenkast fra Aalborg Streetfood. Privatfoto

Vi slutter i Vestbyen – og nærmere bestemt i Søheltens Have. Et lille parkområde med en perfekt beliggenhed – klemt inde mellem Aalborg Streetfood, Fjordbyen og Vestre Fjordpark mod vest, Fjordmarken og Spritfabrikken mod øst og den hyggelige lystbådhavn på nordsiden.

Selve parken har også en hyggelig atmosfære – og rummer blandt andet en fodboldbane, en petanque-bane og et stisystem, der snor sig på kryds og tværs af de grønne områder.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...