I Aalborg er der faktisk en lang række restauranter og spisesteder med kig til vandet. Foto: Claus Søndberg
Mad & Drikke

Fem restauranter med fjordudsigt i Aalborg

Velsignet med sin gode placering har Aalborg flere gode restauranter med udsigt til fjorden

04. august 2022 kl. 19:55

AALBORG: Drømmer du om dejlig mad med et godt vue over vandet er der faktisk gode muligheder i Aalborg og endda med vidt forskellige typer mad. Og med byens placering direkte ud til Limfjorden, som kan ses flere steder fra, er der en lang række restauranter med fjordudsigt. Aalborg:nu har samlet fem gode bud på restauranter, hvor du både får god mad og lækker udsigt.

Restaurant Fusion – Den fornemme

Strandvejen 4

Arkivfoto: Torben Hansen

Restaurant Fusion har med sine store vinduer og fantastiske beliggenhed i første parket til vandet et flot udsyn mod både fjorden og Limfjordsbroen.

Restauranten, der i den finere ende af spektret, fusionerer det franske og asiatiske køkken - deraf navnet. Restauranten kører både a la carte og månedsmenuer, men for de sushi-elskende er deres omakase-koncept måske særligt interessant. Her får du serveret kvalitetssushi som på en ægte japansk sushi-restaurant. Et koncept, de også har vundet en pris for.

Bones – Den prisbevidste

Strandvejen 6

Arkivfoto: Lars Pauli

Lige mellem Fusion og Limfjordsbroen ligger Bones’ restaurant i Aalborg Centrum. På Bones får du amerikansk-inspireret mad i en charmerende bygning fyldt med americana memorabilia.

Udover pladserne ved gavlvinduerne er de gode udsigtspladser egentlig udenfor. Drømmer du om en bøf i solen med udsigt over fjorden, er Bones derfor et super valg.

Restaurant Fauna – Den kulturelle

Musikkens Plads 1

Arkivfoto: Claus Søndberg

Restaurant Fauna består egentlig af tre forskellige restaurant-koncepter, men fælles for dem alle tre er, at de ligger i Musikkens Hus med udsigt mod fjorden.

Fauna har både fine dining med en fast menu, en spisebar med a la carte og en 1. sal, hvor der om formiddagen serveres brunch og koncertmenuer i forbindelse med arrangementer i Musikkens Hus.

Restaurant Kronborg – Den idylliske

Egholm 1

Arkivfoto: Bo Lehm

Er du ude efter lidt ø-idyl til et krydre din fjordudsigt, så er Restaurant Kronborg på Egholm et godt bud. Restauranten har både en ”Smagen af Nordjylland”-menu og a la carte. Men lokalt er restauranten nok især kendt for sine kæmpe-tarteletter, de kalder ”Nordjyllands største tartelet”.

Tirsdage og torsdage er der, medmindre andet er forudbestilt, kun tarteletter og isbar på menukortet, mens der på samme vis kun er stegt flæsk med isbar hver onsdag. Selvom Egholm er en halvstor ø, er der ikke langt fra færgelejet til restauranten. Når du kommer i land på Egholm, skal du kun gå 150 meter.

Restaurant Vestre Baadelaug – Den ikoniske

Bådehavnsvej 6

Arkivfoto: Bente Poder

Restauranten, der teknisk set hedder Restaurant VB, men i folkemunde bare kaldes Vestre Baadelaug, ligger i lystbådehavnen, og har udeservering i sommerhalvåret med maritim stemning.

Restauranten serverer egentlig forskellige retter, men er især kendt for én ting – bøfsandwich.

Bøfsandwichen i Vestre Baadelaug er forrygende, vandt i 2013 prisen som Danmarks bedste og har været i top-3 flere gange siden.

Annonceret indhold

Nyeste