Den 14. februar står i kærlighedens tegn på Valentinsdag. Derfor har vi lavet en liste med fem udvalgte romantiske steder i byen, hvor du kan tage din udkårne med hen

AALBORG: Byen er fyldt med romantiske steder, der er oplagte til at danne ramme for en date eller en kærestedag. Aalborg:nu har lavet en oversigt med traditionelle, utraditionelle, indendørs og udendørs aktiviteter, som måske kan inspirere dig til den perfekte Valentinsdag.

Camilla Gammelgaard
Skudehavnen byder på en fantastisk udsigt over Nørresundby.

Date på skudehavnen

Pak picnickurven eller en bakke sushi og kør ud til Skudehavnen. Her kan i sidde og nyde lidt lækkert mad til romantisk musik i bilradioen, imens i nyder udsigten over Nørresundby og særdeleshed over Lindholm Brygge. Skal det være lidt ekstra festligt, kan i jo også tage en flaske bobler fra køl og skåle for en (forhåbentlig) vellykket date. Det er en anderledes måde at fejre Valentinsdag på, og der er flere fordele ved det. For det første kan i sidde uforstyrret og snakke om alt det, i har lyst til, uden nogen blander sig eller lytter med. For det andet kan i placere jer et sted med en af byens absolut bedste udsigter og for det tredje, så kan daten holdes i et prisleje, alle kan være med på.

Skøjtebanen på C.W. Obels Plads

Et andet bud på en romantisk date kunne foregå på skøjtebanen på C.W. Obels Plads. Der er rig mulighed for god underholdning, og så er der ikke mindst den fordel, at du kan tage din date i hånden, hvis en af jer kæmper lidt med balancen. En anden fordel er skøjtebanens placering. C.W. Obels Plads er jo fyldt med restauranter og hyggelige caféer, hvor man kan få varmen og et måltid mad efter skøjteturen.

Banen har åben frem til slutningen af vinterferien i uge otte, og åbningstiderne på hverdage er fra klokken 15.00 til klokken 20.00.

Camilla Gammelgaard
Man kan også gå en tur på skudehavnen, der byder på en masse at kigge på.

Biografen

Det er en klassiker for de fleste at tage ind og se en film på det store lærred, når man gerne vil på date eller have en hyggelig kærestedag. Derfor har vi selvfølgelig kigget på Nordisk Films Biografer og Biffen i Nordkraft for at finde ud af, hvad de har på plakaten til din Valentinsdag.

Nordisk Film Biografer i Kennedy Arkaden og i City Syd viser blandt andet: Maze Runner - Dødskuren, Black Panther, Jumanji - Welcome to the Jungle, Darkest Hour og 12 Strong.

Biffen i Nordkraft viser: Call Me Your Name, Darkest Hour, Dobbelt Begær og En frygtelig kvinde (sidstnævnte er måske lidt af et sats, hvis man ikke vil starte en større diskussion på vej hjem).

Camilla Gammelgaard
Biffen i Nordkraft kan danne rammen for en hyggelig date. Arkivfoto: Daniel Bygballe

Gåtur i Mølleparken

Et andet forslag, der kan sikre den romantiske stemning, er gåturen i idylliske omgivelser, og netop det er Aalborg, Nørresundby og omegn rig på. Et godt bud kunne være Mølleparken lige bag Aalborg Zoo, hvor dig og din date blandt andet kan kigge ud over Aalborg, Limfjorden, Egholm og Gjøl. I kan også nyde det store parkanlæg fra 1934 med unik kunst og natur.

Camilla Gammelgaard
En gåtur i Mølleparken sikrer flotte omgivelser på daten.

Fordelen ved de skønne naturomgivelser er, at man er i bevægelse, og der er hele tiden noget at kigge på og noget at snakke om. Derfor er det måske ekstra oplagt, hvis i endnu ikke kender hinanden så godt og gerne vil undgå den akavede stemning. Ellers er fordelen selvfølgelig, at man kommer ud og får noget frisk luft og nyder de fantastiske omgivelser med lige netop den, man allerhelst vil.

Date på restauranten

Camilla Gammelgaard
En tur på restaurant er en klassisker, der giver mulighed for forkælelse. Privatfoto

Vi hiver endnu en klassiker op af hatten: Turen på restaurant. Det er i mange tilfælde en sikker vinder, for der er den gylden chance for at kræse lidt ekstra om hinanden. Især fordi man slipper for alle hverdagspligterne som indkøb, madlavning og opvask. I stedet kan man nyde hinandens selskab, kokkenes kreativitet, betjeningen og de hyggelige rammer. I Aalborg er der flere steder, der tilbyder en unik Valentinsoplevelse. Mortens Kro byder for eksempel på hummer, oksemørbrad og chokoladedessert til lyden af romantiske toner. Derudover er der sørget for roser og gaver til damerne og mulighed for tilkøb af champagne.

Duus Vinkjælder har også sørget for ekstra romantik den 14. februar. De beskriver det selv som ægte Lady & Vagabonden-stil med en særlig menu, ternede duge, 100 levende lys, ild i pejsen og hygge under hvælvingerne.

Ellers kan man jo også bare vælge sin yndlingsrestaurant eller take away, og selv skabe romantikken.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...