I dag starter DM-ugen, og der er mange muligheder for at få sig en på opleveren

AALBORG: 50 sportsgrene, 100 discipliner - og 180 medaljesæt, der skal uddeles. Med de tal er det nærliggende at sammenligne DM-ugen med et slags mini-OL, for mulighederne for at se det bedste fra dansk eliteidræt er mange.

Med et tætpakket program vil det i sagens natur være svært at nå at se det hele - og derfor zoomer Aalborg:nu ind på fem begivenheder, du ikke må gå glip af, når DM-ugen afvikles hen over weekenden.

High Dive fra Limfjordsbroen

Lise Sastakauskas Østergaard
High Dive kan let forveksles med udspring, men som navnet antyder, er højden markant højere. Foto: Thomas Broen

Glæd dig til sug i maven, plask og masser af luftakrobatik, når Danmarks bedste højdeudspringere skal findes til DM i High Dive.

Her vil udspringerne kaste sig ud fra det stillads, der lige nu hæver sig 20 meter over Limfjorden fra Limfjordsbroen, og de flotte spring vil kunne ses flere gange i løbet af weekenden.

DM i High Dive indledes nemlig fredag 24. juni 16.00-17.00 og afsluttes lørdag 25. juni 14.30-15.30 med finale og præmieoverrækkelse.

DM-rallyshow på Flyvestation Aalborg

Lise Sastakauskas Østergaard
Ægteparret Niels og Inger Bjerre fra Himmerland er kendt for at være sekund-skarpe. Foto: Motorsport Nordjylland

Nnnnnnnrrrrr! Det er af masser af fart over feltet, når Danmarks hurtigste rally-makkerpar skal kåres. Dansk Automobil Sportsunion deltager i nemlig DM-ugen med disciplinen rallyshow, hvor op mod 90 mandskaber forventes at køre med i det vilde løb.

Det hele foregår lørdag 25. juni fra 13.30-17.30 på Flyvestation Aalborg, hvor du også kan opleve samme F16-fly, som var udstillet i storcentret i vinterferien.

Dart i Gigantium og Nordkraft

Lise Sastakauskas Østergaard
Du kommer til at overvære skarp koncentration hos dart-spillerne, når Danmarks bedste skal findes i weekenden. Foto: Dansk Dart Union

Bliver du også helt forpustet af at høre om alt det sport, du kan se rundt omkring i byen? Så tag med i Gigantium, når Danmarks bedste dart-spiller skal findes.

Kedeligt bliver det ikke, for hvad der umiddelbart ikke findes af power og puls i sporten, findes der med garanti i skarp koncentration og ditto kast.

Du kan se DM i dart lørdag 25. juni klokken 11-17.00 i Gigantiums is-arena, klokken 18.00-21.45 på Skråen i Nordkraft og igen søndag 26. juni klokken 11-17.00 i Gigantiums is-træningshal.

Kørestolsrugby i Gigantium

Lise Sastakauskas Østergaard
Kørestolsrugby foregår i specialbyggede kørestole til spillet. Foto: Tom Høj

Højt tempo og dramatiske tacklinger er, hvad du kan se frem til, når DM i kørestolsrugby løber af stablen søndag 26. juni i Gigantium fra 11.00-13.00 og igen om eftermiddagen fra 16.00-18.00.

Spillet foregår i hold af fire mand, som hver sidder i en specialbygget kørestol til spillet.

Senere på året er Danmark vært for VM i kørestolsrugby, denne gang i DGI Huset i Vejle, hvor de 12 bedste nationer tørner sammen om VM-titlen.

Break Dance på Honnørkajen

Er du til kickflipper-vildt? Så er et smut forbi Honnørkajen søndag 26. juni klokken 16-17.30 absolut et must. Her er der nemlig dans i bedste 80'er-stil, når titlen som Danmarks bedste Break Dancer skal uddeles.

Ifølge DIF vokser Break Dance i popularitet, og er derfor for første gang på OL-programmet, når legene finder sted i Paris 2024. Så hvem ved, om du måske får et glimt af en kommende OL-mester på Honnørkajen?

Er du nysgerrig på, hvad du ellers kan opleve af eliteidræt til DM-ugen, kan du på DIF's hjemmeside finde det fulde program for weekenden. Her kan du også holde dig orienteret om resultaterne fra mesterskaberne i de forskellige sportsgrene og discipliner.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...