Internatets personale måtte løbe stærkt

AALBORG: Har du altid drømt om en kat, så er det et godt tidspunkt at finde din nye pelsede ven lige nu. Et stort antal katte sidder nemlig i øjeblikket og venter på at blive adopteret hos Kattens Værn i Aalborg Øst.

Onsdag 4. juli bliver en dag som personalet på Kattens Værn, der ligger på Struervej i Aalborg Øst, formentlig sent vil glemme. Et rekordhøjt antal katte blev nemlig indleveret på denne ene dag. Til dato har dyreinternatet fået cirka 360 katte ind ad døren siden nytår, så 35 katte på én enkelt dag gav personalet sved på panden. Særligt dyrlægen blev nødt til at løbe ekstra stærkt for at kunne nå at tilse de mange katte, der både skulle øremærkes, chippes, vaccineres og måske endda også opereres.

Dyreinternatet har med de 35 katte nu 107 katte under sine vinger, hvoraf cirka halvdelen er killinger, der bor hos plejefamilier indtil de som 12 uger gamle er klar til at blive formidlet til et nyt blivende hjem.

René Skall, der er internatleder hos Kattens Værn i Aalborg, fortæller, at ikke nok med, at der er ekstra mange katte, som bliver indleveret hos internatet i øjeblikket, det er også meget svært at få afsat de mange pelsede skabninger til nye ejere.

- Det har været svært at få afsat katte her i varmen. Folk sidder ikke og savner en kat lige nu. Det er mere når, der er regnvejr, folk kan forestille sig, at det kunne være hyggeligt med en kat, fortæller han.

Mangel på plejefamilier

En killing er først klar til at blive adopteret, når den er 12 uger. Indtil da er det vigtigt, at den er hos sin mor eller en anden kattemor, som kan tage sig af den. Derfor har Kattens Værn brug for private familier, der agerer som plejefamilie for de små kattefamilier indtil killingerne er klar til at flytte ud i deres nye hjem. Plejefamilierne spiller en vigtig rolle, blandt andet hvad angår socialisering af killingerne, men det er i øjeblikket meget svært at finde egnede plejefamilier.

- Vi har i øjeblikket stor mangel på plejefamilier, fordi der er kommet en ny procedure, der indebærer, at man ikke kan være plejefamilie, hvis man selv har katte i hjemmet. Vi har derfor mistet mange gode plejefamilier, og det giver en ekstra belastning lige nu, fortæller René Skall.

Manglen på plejefamilier er faktisk så stor lige nu, at René Skall har været nødt til at tage en kattemor med killinger i pleje hjemme hos sin egen familie - noget som han ellers ikke har gjort før.

- Jeg har aldrig før haft plejekatte, og vi ejer ingen katte derhjemme. Jeg har jo 107 katte at tage mig af herude, fortæller han med et smil på læben.

Ikke kun efterladte killinger

I flere medier landet over kan man læse at mange killinger bliver "dumpet" i en papkasse, hvor de er overladt til skæbnen. Hos Kattens Værn er det dog ikke alle katte, der kommer ind på den måde, selvom der generelt er sammenhæng imellem uønskede katte og feriesæson.

- Vi har rigtig mange familier, der kommer hjem fra ferie, og så finder de en missemor, som har lagt sig i skuret og født killinger, fortæller René Skall.

- Det kan også være, at de har haft en vildkat gående, som de har fodret. Når de så skal på ferie, kommer de ind med katten til os, fordi de er bekymrede for, hvad der skal blive af den, tilføjer han.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...