Eventfirmaet Profox med Mikkel Rodkjær og yderligere tre ejere i spisen har vokseværk

AALBORG: Firmaet er i høj grad med til at præge Aalborg og byens liv.

Profox står for lyd, lys og scene ved en række store arrangementer som The Tall Ships Races, Aalborg Regatta, sidste års DGI Landsstævne samt koncerter arrangeret af ANR eller eksempelvis på 1000Fryd og Egholm Festival. Nibe Festival er såmænd også kunde - sammen med mange andre.

Profox er teamwork

Det, der begyndte som et sjovt fritidsjob i barndomsbyen Vaarst, er i dag en blomstrende forretning med vokseværk; 11 fuldtidsansatte på kort tid, millionoverskud og planer om på sigt at åbne afdeling i København eller Aarhus. Og til efteråret ser en ny installationsafdeling dagens lys.

Blandt meget andet.

Aalborg:nu har talt med Mikkel Rodkjær, der er direktør.

Trods titlen er det vigtigt for ham at understrege, at Profox handler om teamwork, de er fire, der ejer firmaet sammen.

- Vi har hver vores kompetencer, og vi supplerer hinanden. Det er vores styrke.

Mikkel Rodkjær:

- Og så har vi nogle fantastiske ansatte, der ligesom os har en stor aktie i at udvikle butikken og hele tiden er med til at afsøge nye forretningsområder. Mixet af medarbejdere og ejere er en stor del af succesen.

Vejen til de store scener

Kimen til forretningen blev sået allerede i de unge år.

- Jeg var 14-15 år, musik var min passion, og mit fritidsjob var, at jeg var DJ med mit eget mobildiskotek. Jeg optrådte til byfester, 18 års fødselsdage og lignende, siger Mikkel Rodkjær, der har rundet de 31 år.

Med skiftende kammerater som forretningspartnere blev opgaverne flere, og Profox blev en realitet.

- I 2012 tog det for alvor fart, og vi blev mere professionelle i forhold til at stå for lyd, lys og scene til events, siger Mikkel Rodkjær, der også fortæller, at især de seneste tre år har været travle.

- Vi er gået fra mobildiskoteker til store scener.

Men "det hele er ikke kun rock and roll", som han udtrykker det.

- Udover sceneaktiviteter bygger vi også messestande samt har en teknisk afdeling, hvor man kan købe og leje teknisk udstyr hos os i forretningen i Svenstrup, siger han om firmaet, der dermed hviler på flere ben.

- Mange tror, at vi kun leverer store ting, men man kan også leje bare en enkelt højttaler.

En by i udvikling

Mikkel Rodkjær, der blev uddannet civilingeniør i 2013, erkender, at tiden også er med et firma som hans.

- Der er sket rigtig meget de seneste år, vi er også begunstiget af den udvikling, Aalborg Kommune har været igennem. I forbindelse med mange store events har vi fået lov til at bevise, hvad vi kan. Den ene opgave har ført den næste med sig, siger han.

Og det går godt.

- Vi er stolte af at have solide overskud, siger Mikkel Rodkjær der ikke er i tvivl om, hvorfor firmaet vækster.

- Siden vi var unge drenge, har vi fokuseret meget på service. Vi går skridtet længere for at sikre en god totalløsning, vi ved jo godt, hvor vigtigt det er for oplevelsen, at lyden er god. Teknikken understøtter oplevelsen.

Man skal huske sine rødder

Det har krævet både tid og kræfter at nå den position, Profox har i dag.

- Vi er ikke kommet sovende til det her, vi har lagt mange timer i firmaet. Og der er meget stress på i perioden fra midten af maj til september, hvor vi har 70 procent af vores omsætning, siger Mikkel Rodkjær.

- Vi arbejder i to gear; normalt og hypertravlt.

Han ser det som en fordel, at de har års passion med i bagagen.

- Vi har været heldige, at vi lever af det, der har været vores passion helt fra starten. Vi har arbejdet os op, det er vores DNA. Man skal huske, hvor man selv kommer fra, siger Mikkel Rodkjær.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...