Vejrmæssigt er vi vidne til en modsætning af sidste års skybrud og blæsevejr, og det smitter af på festen i Skalskoven

AALBORG: Spoler vi tiden et år tilbage, så var en af de helt store udfordringer vand. Regnen væltede skamfrit ned over Nibe Festival, og pumper og flis i tonsvis måtte køres ind for at gøre stierne gangbare. I år er det nærmere det modsatte, der skaber udfordringer.

Vær forsigtig

Ligesom resten af landet, er Nibe nemlig ramt af den værste tørke, der længe er registreret, og derfor gælder det landsdækkende afbrændingsforbud selvfølgelig også her. Det har fået festivalen til at tage ekstra forholdsregler. Der er blandt andet indsat et større sikkerhedsteam med brandslukkere og opstillet store vandbeholdere rundt omkring på området, det skriver festivalen i et opslag på Facebook. De opfordrer i samme ombæring deres gæster til at være ekstra forsigtige, for eksempel når de skodder deres cigaretter eller parkerer bilen i højt græs.

Camilla Gammelgaard
Foto: Lasse Sand

Folk er klar på fest

Heldigvis har der ikke været ulykker siden Nibe Festival åbnede portene til camp-området tirsdag aften, hvor flere tusind stod i kø og ventede på at komme ind og sætte deres bolig op for de næste fire dage. I dag onsdag blev det så tid til at fyre op under årets brede musikpalette med ANR LIVE som første skud på stammen. De havde taget Basim, Bro og Skinz med, der hver især spillede et sæt. Selvom koncerten allerede startede klokken 12, og flere af festivalgæsterne var en smule klatøjede efter aftenens fest på campen, så mødte de trofast op ved Stor scene.

Det bemærkede kunstnerne også.

Camilla Gammelgaard
Foto: Lasse Sand

- Jeg er vant til at spille clubjobs om aftenen, og jeg var faktisk lidt bange for, at der ikke ville komme særlig mange. Men det gjorde der heldigvis, og de var mega friske, fortæller Skinz.

Senere blev det Suspekts tur til at indtage Stor scene, og ligesom forgængerne, var de meget begejstrede for deres 11. besøg på Nibe Festival.

- Det var fedt at få lov til at spille lidt tidligere i år. Folk var på og klar til at feste, og det er faktisk meget rart at være med til at starte noget op, i stedet for at lukke det ned, siger Orgie-E, eller Emil Simonsen som er hans borgerlige navn.

[billede 20]

Gruppen lover i øvrigt at vende tilbage, så længe Nibe Festival lader dem komme.

Senere i aften er det hovednavnet The Script og den danske dj Martin Jensens tur til at spille for de mange festivalgængere.

Camilla Gammelgaard
Foto: Lasse Sand
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...