Det går hurtigt med at sælge billetter til Aalborg Vinfestival i oktober

AALBORG: Smagskataloget er på 36 sider.

Og i det hele taget har Aalborg Vinfestival, der finder sted over to dage i Nordkraft i oktober, fået vokseværk.

- Vi er ved at være den største festival af denne karakter i Danmark, siger Verner Thomsen, Riborg Vinklub, som står bag arrangementet.

Flere end 1200 har indtil videre køb billet til en af de fem smagninger, men der er fortsat billetter at få - bl.a. til de tidlige smagninger.

Og netop smagningerne først på dagen er Verner Thomsens egne favoritter.

- Der er der, udstillerne er mest skarpe og har lyst til at fortælle mest. Samtidig er det også der, ens smagsløg er bedst, siger han.

Og ganer, næser og smagsløgene risikerer i dén grad at komme på overarbejde. For med 23 importører og 250 vine, man kan smage sig igennem, er festivalen større end nogensinde. Til gengæld er konceptet det samme som tidligere år.

Man køber en billet til en to en halv times smagning. Ved indgangen får man udleveret et glas, og så er det ellers bare at gå rundt til udstillerne og smage på det, man har lyst til.

Men skal man have det fulde udbytte af vinoplevelsen, så bør man lave lidt hjemmearbejde først, mener Verner Thomsen.

- Der er nu så meget at vælge mellem, at man bør lave en plan og vælge ud, hvad man vil prøve, ellers bliver det uoverskueligt, vurderer han.

Hvis man udnytter tiden - og måske endda spytter ud undervejs - vil det efter vinmandens mening, være helt realistisk at smage på 20-25 forskellige vine i løbet af den tid, man har til rådighed.

Verner Thomsen oplever i det hele taget, at vi er blevet mere seriøse med vinsmagninger, det handler ikke længere bare om at få hældt i halsen, men om at få forhandlernes historier og den fulde oplevelse ved vinen.

- Men det skal da helst være sådan, at kinderne bliver lidt røde, siger han med smil i stemmen.

Katrine Schousboe
Det går hurtigt med at sælge billetter til festivalen, som finder sted i slutningen af oktober.Foto: Nordkraft Event

Danmarks hyggeligste

Verner Thomsen har arrangeret vinfestival i Ribe i 15 år, men de seneste år også i Aalborg. Og han er vild med rammerne i Nordkraft, som han mener, gør Aalborg Vinfestival til Danmarks hyggeligste.

- Der er noget fortælling i bygningen og masser af charme, og det gør det alt andet lige mere spændende end mange af de sportshaller, mange vinsmagninger ellers finder sted i, siger han.

Selv om han ikke lægger skjul på, at der også er forretningen i festivalen, så gør Verner Thomsen og de øvrige arrangører meget ud af hele tiden at udvikle konceptet og forkæle deres udstillere. Det skal være rart og hyggeligt at være der - for udstillere og gæster.

- Vi prøver hele tiden at gøre det bedre. En af de nye ting er, at vi udleverer en taske til alle. Den har plads til seks flasker, sådan at det er nemt at bære indkøbene rundt. Og når man har købt seks flasker, giver vi en gratis flaske festivalvin oven i, forklarer han.

Skal man videre ud i byen og spise, tilbyder festivalen at opbevare tasken med indhold i op til 24 timer.

- Vi vil gerne optimere, for det er sjovere for alle parter, at tingene fungerer, siger han.

Aalborg Vinfestival 2018 finder steder fredag 26. og lørdag 27. oktober. Du kan læse mere om arrangementet her
Katrine Schousboe
Ved indgangen får man udleveret et glas, og så er det bare at gå rundt og prøve sig frem i de to en halv time, en smagning varer.Foto: Nordkraft Event
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...