Kommunen har svært ved at indvinde vand nok - derfor skal vi nu spare på det

AALBORG: Tænk dig om, inden du går i gang med at vande græsplænen eller i det hele taget bruger unødigt meget vand.

Sådan lyder opfordringen nu fra kommunen.

En lang periode uden nedbør og udsigt til, at der heller ikke foreløbig kommer regn sætter vandforsyningen under pres. Særligt i Nibe opfordres folk til at spare på dråberne de kommende dage, fordi Aalborg Forsyning har vanskeligheder med at indvinde vand nok til byen.

I en pressemeddelelse skriver forsyningen, at vanskelighederne skyldes kombinationen af en meget tør sommer og et ekstraordinært højt vandforbrug - blandt andet på grund af Nibe Festival. For at sikre vandforsyningen har Aalborg Forsyning været i dialog med festivalens ledelse, og samtidig opfordres borgerne til at spare på vandet, hvor det er muligt og indstille havevanding indtil på mandag.

Situationen er ikke alarmerende, understreger direktør i Aalborg Forsynings vanddivision Bo Laden, men han opfordrer til generel omtanke i hele kommunen.

- Lige nu og her er der ikke udfordringer andre steder end i Nibe, men i kraft af, at vi kommer til at spejde langt efter nedbør den næste tid, må opfordringen være, at vandforbrugerne i hele Aalborg Kommune generelt bruger vand med omtanke, og eksempelvis undlader af vande græsplænen eller andet, der forbruger store mængder vand, siger han.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...