Her ved det lange træbord i Charlotte Gammelgaards (th) lyse lejlighed bliver iværksætternes drøm til virkelighed. Foto: Henrik Bo
Shopping

Fie og Charlotte har succes med deres smykker - Vi er jo bare to piger der brænder for det

Tidens trends, mavefornemmelse og input fra følgerne på SoMe er redskaberne, når deres kollektioner tager form

21. januar 2022 kl. 19:32

AALBORG: De blå trædøre mellem de to lejligheder åbner og lukker flere gange om dagen. Hver dag. Smutvejen ved bagtrappen er nemlig et af mange bindeled mellem Fie S. Olesen og Charlotte Gammelgaard.

De er naboer på anden sal i opgangen i midtbyen, nære veninder og studiekammerater - og så er de fælles om smykkefirmaet Ficha Jewelry.

Fie S. Olesen og Charlotte Gammelgaard er drevet af en stærk vilje og en fælles passion for hele tiden at udvikle deres firma. Foto: Henrik Bo

Deres historie er ikke kun fortællingen om kreativitet og passion for at lave smykker - det er også historien om hårdt arbejde, engagement og en fælles glæde ved at skabe.

Vi skruer tiden tilbage til sensommeren 2018, hvor de mødtes på engelskstudiet på Aalborg Universitet.

- Jeg har altid været interesseret i smykker og har arbejdet i smykkebutik i mange år. Og Fie keder sig, hvis ikke hun laver noget kreativt, siger 24-årige Charlotte Gammelgaard.

- Så det lå bare i kortene helt fra begyndelsen, at vi skulle lave noget sammen.

Og sådan blev det.

Ringe er altid en del af Ficha Jewelry's kollektioner. Arkivfoto: Henrik Bo

- Først lavede vi armbånd og andre ting med perler, som vi solgte på Instagram. Og da interessen bare voksede, lavede vi Ficha, siger 25-årige Fie S. Olesen.

- Vi vil gerne gøre det hele selv, så det tager rigtig meget at vores tid. Alle smykker er håndlavede, og derudover har vi selv lavet webshoppen, står for regnskab osv.

Sociale medier spiller stor rolle

Især Instagram er en vigtig medspiller, når det handler om at få lavet de helt rigtige øreringe eller halskæder, der falder i kundernes og brugernes smag. Iværksætterne poster ofte, laver stories og bruger afstemninger: Hvilke farver kan du bedst lide? Skal øreringen her være kort eller lang?

De får ideerne til deres smykker i fællesskab, og det ender som regel med 15-20 styles i hver kollektion, der følger årstiderne.

Mens Fie S. Olesen har en svaghed for det enkelte og er glad for hvid, er Charlotte Gammelgaard mere til det vilde og anderledes med masser af farver.

- På den måde kompletterer vi hinanden rigtig godt, siger Fie S. Olesen.

- Det bliver fedt, fordi vi har forskellige perspektiver. Det er lidt som at lave projekt på universitetet, vi brainstormer, inddrager hinandens holdninger og når frem til et resultat.

Når de åbner kasserne med natursten, ferskvandsperler og krystalsten er det ofte en langvarig proces, der går i gang. Det kan sagtens tage flere timer at lave et armbånd eller en halskæde.

Naboer, veninder og forretningspartnere - det er historien om Ficha Jewelry og iværksætterne bag. Foto: Henrik Bo

Iværksætterne lægger vægt på, at deres smykker er nikkelfri og prisen er overkommelig, "for vi er jo selv studerende, og ved, at der ikke er mange penge tilbage, når man har købt mad og betalt husleje".

- Inspirationen finder vi mange steder, og i sidste ende stoler vi på vores mavefornemmelse. Udover sociale medier går vi også meget i butikker og følger med i årstidens farver, siger Charlotte Gammelgaard.

Og at de har fat i den lange ende, ser man også ved, at deres omsætning rundende den kvarte million sidste år, og interessen gør, at de nu vil ansætte en ungarbejder til at hjælpe.

For der skal også være tid til studierne, hvor Fie S. Olesen er ved at tage en kandidat i psykologi og Charlotte Gammelgaard i international virksomhedskommunikation.

- Selv om Ficha betyder rigtig meget, vil vi ikke være slaver i vores egen virksomhed, vi er også unge, der læser på universitetet, og vil være en del af livet der, siger hun.

Men drømmen - det er at få en butik i midtbyen, hvor de kan udvikle deres idéer og have kontakt med kunderne.

Fie S. Olesen og Charlotte Gammelgaard har en fælles drøm om på et tidspunkt at åbne en fysisk butik med deres smykker. Foto: Henrik Bo

- Vi håber, Ficha kan blive vores fuldtidsjob og vores hverdag, vi kan heller ikke forestille os andet end at bo i Aalborg, tæt på hinanden, er de enige om.

- Vi har altid arbejdet hårdt. Og så er det dejligt, det går godt. Vi er jo bare to piger, der brænder for det, vi laver, og synes, det er fedt.

Det er nærliggende at tænke, om man ikke bliver træt af hinanden, når man bruger så meget tid sammen. Og til det er svaret et klart og enigt - nej.

- Vi er gode til at snakke om tingene. Når vi har en virksomhed sammen, er vi nødt til at være klar i kommunikationen. Vi vil jo begge det bedste for Ficha, konstaterer de to iværksættere.

- I det hele taget er vi bare glade, hvis kunderne bruger vores smykker, når de skal shine deres outfit op.

Indtil videre sælger Fie S. Olesen og Charlotte Gammelgaard deres smykker fra fra webshoppen og hos syv forhandlere, blandt andet Your 2Hand Closet i Gravensgade.

Du finder mere info her på virksomhedens Facebookside

Annonceret indhold

Nyeste