Studenterbiksen rykker ind på julemarkedet med kæmpe bod og et søskendepar som nye ejere

AALBORG: De er der i alle størrelser. Fra størrelse absolut mindste barn til størrelse kæmpe stor mand. I mange farver og styles, men alle med det til fælles, at julestemningen kommer snigende, bare man kigger på dem.

Julesweatre går deres sejrsgang over hele verden og fra og med i morgen, fredag, kan du også finde et stort udvalg af de pangfarvede trøjer med julemænd og rensdyr på julemarkedet på Gammeltorv.

Det er Studenterbiksens juletræssalg, der i år udvider sortimentet med tekstiler.

- Cityforeningen ville gerne have sweatre med på markedet, og vi blev så spurgt, om vi kunne være interesserede i at stå for salget. Det var et godt tilbud, så nu udvider vi, fortæller Wenja Heijkoop, der sammen med Jimmi Hjulmand Sørensen de seneste fem år har stået i spidsen for Studenterbiksen.

Katrine Schousboe
For et par år siden overtog Wenja Heijkoop og Jimmi Hjulmand Sørensen juletræssalget på Gabels Torv, siden er Gammeltorv også kommet med. Arkivfoto: Torben Hansen

At kalde det en "biks" er år for år blevet mere og mere af en tilsnigelse. Ikke alene har de i år fire forskellige forretninger rundt om i midtbyen, boden på årets julemarked er også deres hidtil største.

- Vi får virkelig god plads i år. Jeg har måttet tage hjem og finde noget forskelligt frem, så den virker hyggelig, ler hun og lægger ikke skjul på, at den megen plads er kommet som lidt af en overraskelse for makkerparret, der til daglig begge læser medicin.

Til gengæld betyder det også, at du i tørvejr kan gå opdagelse blandt dekorationer, adventskranse, pottetræer og skovede juletræer i alle størrelser.

- Som noget nyt har vi også nogle minitræer på 18 cm, som står i sække. De kommer både som pyntede og uden pynt og er nærmest sådan nogle små nissetræer, forklarer hun.

Katrine Schousboe
Wenja og Jimmi har selv bygget de to mandelboder, som Studenterbiksen startede med. Nu er de klar til at give det hele videre. Arkivfoto: Bo Lehm

Søskendepar tager over

Både Wenja og Jimmi kan se en ende på deres medicinstudier, og derfor synes de også, at deres juleimperium bør gå videre til nogle andre.

Som de tidligere har fortalt her i Aalborg:nu, åbnede de nemlig i sin tid Studenterbiksen som en mandelbod, der i et par måneder op til jul kunne skaffe dem en indtægt til at forsøde studietiden. Men det, der bare skulle være et job til dem selv, voksede hurtigt, så de kunne skabe sæsonarbejde til et par håndfulde studerende.

Deres mantra har hele tiden været, at de ansatte skulle have en ordentlig løn, feriepenge og i det hele taget ordnede forhold, for gode studiejob hænger ikke på træerne.

Men nu har de selv udsigt til at komme til at tjene, hvad Wenja kalder en voksenløn, så denne sæson bliver deres sidste som ejere af Studenterbiksen.

- Allerede sidste år blev vi tilbudt en stor sum penge af en juletræsavler, der gerne ville købe det hele, men det er slet ikke derfor, vi har skabt det, så vi sagde pænt nej tak, forklarer hun.

Katrine Schousboe
Årets bod på julemarkedet er den største, Studenterbiksen hidtil har haft - som noget nyt skal Caroline Bisgaard Vestermann og de øvrige studerende også sælge julesweatre og nissehuer i år. Foto: Sarah Thun

I stedet har de fundet nye ejere via en af tilværelsens tilfældigheder.

- For noget tid siden mødte jeg Caroline på et GoMore-lift. Vi sad og snakkede, og så fortalte hun, at hun er sammen med sin bror i flere år er taget til København for at sælge juletræer. Men det var jo lidt besværligt for dem, så jeg sagde, at de da skulle have vores i stedet, ler Wenja Heijkoop.

Og som sagt så gjort. Fra denne sæson bliver søskendeparret Caroline og Oliver Bisgaard Vestermann derfor kørt i stilling til at overtage de fire forretninger - to mandelboder ved Friis og i Nørregade, juletræssalg på Gammeltorv og fra black friday også på Gabels Torv.

I Studenterbiksens ånd skal søskendeparret ikke have penge op af lommen. De har indgået en aftale med Wenja Heijkoop og Jimmi Hjulmand Sørensen om, at de så at sige kan arbejde betalingen for boderne af i år.

- Det passer os rigtig fint, at vi kan komme i gang på den måde, og at vi i år kan komme stille og roligt ind i det hele, fortæller Caroline Bisgaard Vestermann.

Studenterbiksens Juletræssalg på Gammeltorv åbner i morgen, fredag 19. november, sammen med de øvrige boder kl. 12.

LÆS OGSÅ: Her får du overblik over boderne på julemarkedet

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...