Den sidste semifinale ved Bedst i Nordjylland er afgjort med Vendia som vinder

AALBORG: Mortens Kro havde trukket hjemmebanefordelen mod Bryghuset Vendia fra Hjørring, men lige lidt hjalp det. Restauranten fra Hjørring kan nu prale af at have smidt hele tre Aalborg-modstandere ud af konkurrencen, hvor de selv har fået en plads i finalen.

Camilla Gammelgaard og Martin Damgård
Her ses Morten ”Kok” Nielsen under forberedelser i restauranten.

De små ting

Som det oftest har været tilfældet i konkurrencens dyster, så havde restauranterne på forhånd aftalt et tema for aftenens serveringer, og denne gang var det nemt at få øje på. Det nordjyske forår sprang nærmest ud fra tallerknerne i lysegrønne farver og med råvarer fra skov, mark, fjord og hav. I forretten skulle der bruges nordjysk fisk og kammusling, mens der i hovedretten skulle indgå kalv og brissel. Slutteligt skulle der indgå rabarber og jordbær i desserten. Aftenens ene dommer, Torben Pedersbæk, var imponeret over restauranternes fortolkning.

- Begge steder gjorde det rigtig godt. Der var mad og vine i en meget høj standard, og gæsterne fik virkelig meget for pengene, fortæller han.

Camilla Gammelgaard og Martin Damgård
Temaet for serveringerne var smag af nordjysk forår.

I sidste ende var Vendia dog det bedste hold, selvom det var marginalerne, der afgjorde slaget.

- Det var de små ting, der gjorde forskellen. Ved den her dyst var det smagen og kreativiteten, der blev afgørende. Her var Vendia bare en tand skarpere, fortæller Torben Pedersbæk, der også havde rosende ord til Mortens Kro:

- De fortjener også stor ros. De gør det generelt godt, og de er virkelig passionerede omkring deres arbejde.

Kampen var pointmæssigt set tæt. På trods af det vandt Vendia både for snacks, forret og for desserten. Dermed var der ikke tvivl om den endelige vinder.

Camilla Gammelgaard og Martin Damgård
Her ses endnu en anretning, hvor de lysegrønne farver dominerer. Det var også på forhånd bestemt, at retterne skulle indeholde lokale råvarer.

Ligesom Champions League

Med sejren har Vendia sikret sig den eftertragtede plads i finalen mod Restaurant Textur, der formentlig vil finde sted den 15. maj. Hvis man spørger Torben Pedersbæk, om det er de rigtige finalister, så har han et klart svar:

- Det kan sammenlignes lidt med Champions League. Det er knockout-kampe hver gang, så dem der er videre, er jo de bedste. De har slået nogen andre ud. Det kan jo også være, at de bare var bedst på dag, hvis det andet hold lavede fejl, men i sidste ende er det jo de rigtige, der er gået videre, siger han.

Camilla Gammelgaard og Martin Damgård
Mortens Kro kan godt være stolte af deres indsats, fortæller dommer Torben Pedersbæk.

I samme åndedrag fremhæver han, at niveauet i hele konkurrencen har været enestående.

- De restauranter, der har præsteret bedst, står i finalen. Skal vi igen sammenligne med fodbold, så betyder det jo ikke, at Roma og Bayern München er dårlige hold, fordi de er røget ud af Champions League. Det samme gælder i Bedst i Nordjylland. Alle køkkenerne har en høj standard, fortæller han.

Faktisk synes han, at Aalborg og resten af Nordjylland har god grund til at være stolte af regionens restaurationsliv.

- Før i tiden var Aalborg og Nordjylland ikke kendt for gastronomi, men det har ændret sig meget. Jeg er virkelig imponeret over niveauet. Der er mange steder med topkvalitet i det nordjyske, fortæller Torben Pedersbæk og afslutter med en klar opfordring til mad-elskerne:

- Jeg synes alle skal holde øje med sted og dato for finalen. Man skal ikke lade sig skræmme af prisen, for man får virkelig meget for pengene. Restauranterne kredser ekstra meget med lækre råvarer og gode vine, så det er uden tvivl en speciel oplevelse.

Om det vil lykkedes Textur at stoppe Vendias nedslagtning af Aalborg-restauranterne, bliver altså afgjort den 15. maj, når finalen løber af stablen.

Camilla Gammelgaard og Martin Damgård
Alle retter var inspireret af nordjysk forår. Nærmere bestemt af mark, fjord, skov og hav.
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...