Vestre Fjordpark i Aalborgs vestby får efter endt forårsrengøring udskiftet badevandet og tilført millioner af liter renset og frisk vand fra Limfjorden

AALBORG: Du kan allerede nu begynde at stå på hovedet i bunden af klædeskabet for at finde dine badebukser eller bikinien og måske også det uundværlige badedyr frem fra gemmerne.

For den ny - og forhåbentlig solrige og varme - badesæson i Vestre Fjordpark i Aalborgs vestby nærmer sig nemlig med hastige skridt.

Så sæt endelig kryds i kalenderen ved torsdag den 18. april - ja, det er skærtorsdag i påsken - for så bliver der nemlig lukket millioner og atter millioner af liter renset og frisk vand fra Limfjorden ind i fjordparkens tre bassiner.

Torben O. Andersen
Når forårsrengøringen er færdig, så går man i gang med at pumpe vand ind i friluftsbadet. Der bliver pumpet ca. 25 millioner liter renset Limfjordsvand ind i de tre bassiner. Arkivfoto: Henrik Bo

Bademester Kaj Bjerregaard Jensen, Vestre Fjordpark, siger til aalborg:nu, at man er godt i gang med forårsrengøringen af bassinerne efter, at vandet blev lukket ud for ca. en måneds tid siden.

- Bassinkanterne bliver vasket af, ligesom vi også skraber bunden for at få fjernet alt det dynd, der har bundfældet sig.

- Der bliver efterfølgende strøet frisk sand ud på bunden af de tre bassiner, og der er i alt tale om ca. 250 kubikmeter sand.

Bademesteren fortæller videre, at man kan lukke ca. én million liter vand ind i bassinerne i timen, og opfyldningen tager ca. to døgn.

Slutfacit er en samlet mængde på ca. 25 millioner liter renset fjordvand.

Torben O. Andersen
Sommeren i fjor var kort og godt en kanongod sommer med sol og varme i stride strømme. Det lønlige håb er nu, at vejrguderne også tilsmiler os med en lignende gave her i 2019. Arkivfoto: Lasse Sand

Kaj Bjerregaard Jensen:

- Som noget helt nyt så stiler vi efter at få koblet vores livreddere på allerede fra lørdag den 25. maj, og hvis ellers alt falder i hak, så er det ca. en hel måned tidligere i forhold til de foregående sæsoner.

- Livredderne er på vagt fra klokken 10 til 19, og de tre første ugedage er holdet på fire mand m/k, oplyser bademesteren og tilføjer, at de øvrige fire dage er der fuldt hold på i alt fem mand.

Kaj Bjerregaard Jensen har i øvrigt det lønlige håb, at vi i år får en kanongod sommer magen til den i fjor, som jo har skrevet sig ind i historiebøgerne som én af de absolut allerbedste.

Her på redaktionen på aalborg:nu krydser vi naturligvis også fingre for en solrig og varm sommer og nynner allerede nu med på stroferne af Kim Larsen-sangen "Haveje":

- Så vi be'r bare guderne om godt vejr...

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...