Det er stort set umuligt at opdrive en overnatningsmulighed i Aalborg 25.-26. oktober

AALBORG: Skal du have overnattende gæster natten mellem 25. og 26. oktober, og overvejer du at indlogere dem på et hotelværelse, så kommer du til at tro om igen.

Det er nemlig stort set umuligt at opdrive en overnatningsmulighed i Aalborg den pågældende nat.

- Det er Dansk Fjernvarme, som har ryddet bordet, fortæller pressechef i Aalborg Kongres & Kultur Center Susanne Kabel.

Brancheorganisationen holder årsmøde i kongres- og kulturcentret og samler flere end 2000 mennesker - også til en stor jubilæumsfest i Gigantium om aftenen.

- Der er knap 1600 hotelværelser i Aalborg, og op mod 1500 er booket til fjernevarmegæsterne, forklarer kongreschef i VisitAalborg Hanne Kristiansen.

En søgning på hotels.com viser, at man kan få en seng i et familieværelse på vandrehjemmet, og ellers må man uden for byen til eksempelvis Tylstrup Kro, Motel Europa eller Hjallerup Kro.

Katrine Schousboe
Det er slet ikke usædvanligt, at alle hotelværelser i byen er booket til kongres- og mødegæster som f.eks. KLs årsmøde.Arkivfoto: Michael Koch

Men selv om det virker pudsigt, at byen så at sige er tørlagt for hotelværelser i slutningen af oktober, så er det slet ikke usædvanligt. Ja, faktisk sker det flere gange om året.

Ikke alene er Dansk Fjernvarmes årsmøde en jævnligt tilbagevendende begivenhed i Aalborg, der er også store kongresser og f.eks. kæmpemessen DanFish International.

- Jeg vil tro, at det alene på grund af kongresser sker fem-seks gange om året. Hertil kommer de dage, hvor f.eks. AKKC og en anden aktør har store arrangementer, der falder sammen, og det betyder, at alle værelser er booket, siger Hanne Kristiansen.

Og vi kommer til at vænne os til, at det vil ske flere gange de kommende år.

Tidligere i år landede AKKC en rekordaftale om konferencer med KL. Den betyder, at kongres- og kulturcentret skal være hjemsted for 19 store konferencer med hver 1200-1900 deltagere frem til år 2022.

Hvis du er irriteret over de manglende hotelværelser, så kan du så til gengæld glæde dig over, at kongres- og messegæsterne skæpper godt i Aalborgs kasse.

VisitDenmark har beregnet, at hver konferencedeltager i snit får omsætningen i detailhandlen, restauranter og transportsektoren til at stige med 2500 kr.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...