Allerede fra mandag bliver der sat gang i en række midlertidige omlægninger af trafikken i det store kryds. Arkivfoto
Livet her

Find tålmodigheden frem: Kæmpekryds i midtbyen skal lægges om

Plusbus og genåbning af Østerå betyder masser af vejarbejde

16. maj 2019 kl. 11:01

AALBORG: Kører du hver dag til eller fra byen ad Sønderbro, Kjellerupsgade eller Jyllandsgade, så skal du finde den store kasse med tålmodighed frem.

På mandag, 20. maj, skal du nemlig vænne dig til en række midlertidige omlægninger af det store kryds Sønderbro/Jyllandsgade.

Som en del af forberedelserne til den kommende Plusbus og genåbning af Østerå begynder Aalborg Kommune, Aalborg Forsyning og en række andre virksomheder nemlig at forny vand-, gas-, varme-, kloak-, el- og fiberledninger i kvarteret omkring Jyllandsgade.

- Det er en kompliceret opgave, vi går i gang med. Vi skal arbejde i et særdeles trafikeret kryds, hvor vi blandt andet skal grave et stort hul for at få placeret både de mange store forsyningsledninger og den seks meter brede betonkanal, som skal føre Østerå under krydset, siger fællesprojektleder, Søren Barbré Pedersen på vegne af Aalborg Forsyning.

Sådan påvirker det trafikken

Fra mandag og frem til midten af august 2019 afspærres den sydlige ende af Kjellerupsgade for trafik i sydlig retning. Det vil dog fortsat være muligt at benytte Kjellerupsgade i nordlig retning fra Karolinelundsvej.

Afspærringen af Kjellerupsgade er nødvendig, da der skal gennemføres en række anlægsopgaver i den nordlige del af krydset Sønderbro/Jyllandsgade.

I Jyllandsgade opretholdes trafikken i begge retninger (øst og vest).

Det vil ikke være muligt at køre fra Jyllandsgade og Karolinelundsvej mod syd. Trafikanter, der skal til Sønderbro henvises derfor til Dag Hammerskjölds Gade og Østre Alle.

Arbejdet i og omkring krydset kommer til at stå på resten af i år og en del af næste år. Grafik: Aalborg Kommune

En del af noget større

De opgaver, som skal gennemføres i krydset Sønderbro - Jyllandsgade, er en del af et projekt, der udover fornyelse af forsyningsledninger, etablering af kanal til Østerå også omfatter etablering af nedgravede affaldscontainere og etablering af to nye pumpestationer. Kommunen forventer, at arbejdet står på i 2019 og 2020.

- Vi er godt klar over, at vores arbejde vil påvirke dagligdagen for rigtig mange mennesker. Vi vil løbende informere borgere og erhvervsdrivende om vores arbejde. Samtidig opfordrer vi alle, der færdes i området til at holde øje med skiltene i området, siger projektleder, Leif Bach, Trafik & Veje.

Kommunen forventer at gennemføre arbejdet efter denne tidsplan:

2019:

• Jyllandsgade fra Sønderbro til Dag Hammarskjölds Gade

• Krydset Sønderbro/Jyllandsgade

• Kjellerupsgade ved Jyllandsgade

• Solvangsvej

2020:

• Jyllandsgade fra Sønderbro til Dag Hammarskjölds Gade

• Jyllandsgade fra Dag Hammarskjölds Gade til John F. Kennedys Plads

Annonceret indhold

Nyeste