’Det Tynde Øl’ er navnet på den nye film, som instruktøren Nadissa Haynes står bag. Den vises gratis i Huset den 28. november.

AALBORG: Det er ikke altid nemt at falde til i et nyt land med en helt anden kultur, end den man kender hjemmefra. Maden er anderledes, sproget er anderledes, og folk opfører sig underligt. I filmen ’Det Tynde Øl’ kommer vi helt tæt på fire kvinder, der har det tilfælles, at de er flyttet til Danmark og nu forsøger at manøvre sig rundt i det danske samfund som "ikke-danskere".

Skabt af en kvindelig indvandrer

Instruktøren Nadissa Haynes er kvinden bag filmen ’Det Tynde Øl’, og emnet hun har valgt ligger hende særdeles nært. Hun er nemlig selv flyttet til Danmark i 2013 fra Trinidad and Tobago, og hun bemærkede relativt hurtigt, at der kan være en hård og til tider negativ tone, når debatten handler om indvandrer i Danmark. Nu har Nadissa Haynes så lavet en film, hvor det er de kvindelige indvandrere, der får en stemme og som skiller sig ud fra de klassiske historier om emnet. For instruktøren understreger, at der ikke er tale om et stort "feel-good-drama", hvor man ser nogle immigranter der imod alle odds opnår stor succes i deres nye hjemland. Derimod er det en historie, som i følge Nadissa Haynes, omhandler størstedelen af indvandrerne i Danmark, nemlig dem der gør en indsats for at integrere sig og fungere i det danske samfund.

’Det Tynde Øl’ screenes tirsdag den 28. november i Huset på Hasserisgade, hvor du kan komme og se den helt gratis. Dørene åbner klokken fra 19.30, og filmen vises klokken 20.00.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...