ChefMade og Julehjælpen giver 60 aalborgensere en madoplevelse ud over det sædvanlige

AALBORG: 60 børn og voksne fra trængte familier i Aalborg kan på søndag, 9. december, se frem til en madoplevelse lidt ud over det sædvanlige.

Familierne er nemlig blevet inviteret ud at spise gourmetmad - ganske gratis. Det er organisationen Julehjælpen og firmaet ChefMade, der her i december holder tre julearrangementer i henholdsvis København og Aalborg.

– Hvis nogen her i landet har godt af at komme på en god restaurant, så er det de her familier. Men det er jo svært at få plads til 60 mennesker på en restaurant, så nu lader vi i stedet restauranten komme til dem, fortæller Christoffer Tellefsen, der er direktør for og medgrundlægger af ChefMade.

ChefMade er netop en platform for private dining, hvor man kan booke kokke fra restauranter i den bedre ende til at komme hjem og lave mad.

Familierne er derfor inviteret til middag i fælleshuset på Præstemarken, hvor kokkene så kommer til dem med maden. Ved eventen på søndag er det gourmetvirksomheden NorEvent, der laver mad, mens det ved de lignende arrangementer i København har været kokke fra L‘Altro og Rebel, der har stået bag gryderne. Men selv om der er tale fra kokke fra nogle af landets bedste spisesteder, så er julearrangementerne på børnenes præmisser, understreger Christoffer Tellefsen.

– Og naturligvis kan kokkene fra nogle af Danmarks bedste restauranter sørge for, at det hele bliver saftigt og sprødt alle de rigtige steder, forklarer han.

Allerede sidste weekend var der to lignende arrangementer i København. Foto: ChefMade

Der er mere brug for arrangementer som dette end nogensinde. Joan Faurskov er bestyrelsesmedlem i Julehjælpen og fortæller, at hendes organisation de seneste år har haft ekstra travlhed, og at den udvikling i år er eskaleret yderligere:

Vi oplever en stigning i antal ansøgere fra børnefamilier hvert år, men i år er stigningen markant højere. Det kan skyldes flere ting som lavere SU, lavere tilskud til de øvrige, store hjælpeorganisationer og endelig, at folk har fået mindre netværk til at hjælpe dem direkte, siger hun.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...