Snart kommer der måske endnu et transportmiddel, som man kan leje i Aalborg udover el-løbehjul og cykler.
Livet her

Firmaer vil gerne sende nyt transportmiddel på gaden, som du kan leje

Rådmand mener, at det er en god ide 

30. november 2022 kl. 08:57

AALBORG: I forvejen har borgerne el-løbehjul og cykler, der kan lejes, hvis man står og mangler et transportmiddel i Aalborg og Nørresundby.

Men snart udløber aftalen, og derfor skal kommunen ud i et nyt udbud, og her kan et nyt transportmiddel blive føjet til listen ifølge by og landskabsrådmand Jan Nymark Thaysen (V). Udbyderne vil nemlig gerne tilbyde, at elcykler bliver en del af paletten.

- Det er noget af det, som mange af de her firmaer tilbyder i dag, siger Jan Nymark Thaysen.

Han er positivt indstillet overfor at få elcykler med i udbuddet og peger på, at man på by- og landskabsforvaltningen har gode erfaringer med elcykler, ligesom man har kørt forsøg med elcykler på lejebasis i Frejlev og Vodskov.

I dag er der 250 løbehjul i Aalborg, som udbyderen Voi står bag. Men der er blandt udbyderne på området en vurdering af, at kommunen ikke er ambitiøs nok i forhold til antallet af løbehjul.

- Der er nogen, der vil have mange flere løbehjul ud at køre, men vi har haft sådan lidt en konservativ tilgang til det. Vi tager det stille og roligt, og så prøver vi at evaluere på tingene.

Annonceret indhold

Nyeste