Skalborgs øjebæ på Nibevej, i form af den gamle outlet-butik, bliver lavet om til et træningscenter

AALBORG: Nordjyske Jens-Peter Søborg er manden bag det nye center "Shape Up Fitness", som åbner på Nibevej 1C i City Syd til efteråret. Og det er måske en nyhed, der gør mange glade, for det falder tilfældigt sammen med, at Fitness.dk har valgt at lukke deres center i Shoppen. Det nye træningscenter er for alle, og især forældre med mindre børn og seniorer kan godt begynde at glæde sig.

Bekvemmelighed betyder meget

Mange kender klassikeren, hvor man melder sig ind i et fitnesscenter for derefter at gå rundt med kronisk dårlig samvittighed over ikke at få det brugt. Det kan skyldes mange ting, at man ikke kommer afsted og får passet sin træning, men bekvemmelighed skal ikke være en af dem. Den filosofi har Jens-Peter Søborg sammen med sin partner bygget alle fitnesscentre ud fra i kæden Fitness4you, der har ni centre i Jylland og på Fyn, og det bliver også tilfældet i Shape Up Fitness i Aalborg.

- Bekvemmelighed er det vigtigste for vores kunder, især for familier med små børn, hvor tid er meget vigtig. Hvis det er for besværligt i forhold til parkering, kø til maskinerne, eller at man ikke have sine børn med, så bliver man væk, siger Jens-Peter Søborg.

Derfor bygger hans fitnesscentre på et særligt koncept, hvor livet med børn forenes med et aktivt liv. Han har nemlig selv oplevet, hvor udfordrende det kan være, at have børn med, når man skal træne.

- Jeg blev skilt i 2014, og stod alene med min datter i en periode. Der opdagede jeg, at det faktisk var svært at have hende med rundt i centrene. Derfor lavede vi to centre det år, hvor der var legeland, og det har vi i alle vores centre nu, fortæller han.

Legelandet i Aalborg bliver faktisk det hidtil største.

- Der er ikke tale om et legehjørne, hvor man lige kan sidde og tegne. Når vi siger legeland, så er det 150 kvadratmeter med gynger, rutsjebaner, klatrevægge, spillehjørne og sådan noget. Det skal være et sted, hvor børnene rent faktisk gider at være, siger han.

Sauna, morgenbrød og crosstraining

Udover legelandet kommer Shape Up Fitness til at adskille sig på flere måder, fortæller Jens-Peter Søborg, for han er klar over, at konkurrencen på markedet er hård.

- Jeg erkendte for lang tid siden, at hvis jeg bare gør det samme som de andre, så kan jeg ikke konkurrere. Jeg har ikke de muskler som de store kæder, siger han.

Derfor kommer centret til at tilbyde sauna og et caféområde, hvor der altid vil være kaffe på kanden og frisk brød til de morgenfriske. Og selvom der er tale om et fitnesscenter, så betyder det ikke, at alt skal være fyldt med fuldkorn.

- Mit koncept henvender sig til helt almindelige mennesker, så vi er på ingen måde fanatiske. Der er selvfølgelig hvidt brød til dem, der bedst kan lide det. Min filosofi er, at vi alle sammen godt kan lide en rød bøf og et glas rødvin, og for at man kan tåle det, så skal man også være aktiv, forklarer han.

Det er ikke kun børnefamilierne, som indehaveren har tænkt lidt ekstra på. Seniorerne har også noget at se frem til. Der kommer nemlig et område med maskiner, som er meget let anvendelige. De har ingen indstillingsmuligheder, og derfor kan man næsten ikke bruge dem forkert, forklarer Jens-Peter Søborg, der samtidig understreger, at de særlige hensyn ikke ekskluderer nogen.

- Her er plads til alle, og det betyder selvfølgelig også, at dem der gerne vil give den fuld gas, kan gøre det. Vi får eksempelvis et område på 400 kvadratmeter med frivægte og crosstraining. Det ligger i den modsatte ende af legelandet, så man ikke bliver generet af larm fra børnene, siger han.

Slut med Skalborgs øjebæ

Beliggenheden i City Syd er lidt af et tilfælde, for det var oprindeligt ikke et område, hvor Jens-Peter Søborg var på udkig, selvom han vidste, han ville åbne et center i Aalborg-området. Da muligheden bød sig i den gamle outlet, undersøgte han dog mulighederne og besluttede at kaste sig ud i projektet.

- Det er et godt område i forhold til trafik og parkering, og her bor og arbejder rigtig mange mennesker. I midtbyen er konkurrencen også meget hårdere, end den er herude, fortæller han.

Nyheden om at Fitness.dk vælger at droppe deres center i Shoppen lige omkring åbningsdatoen for Shape Up Fitness er dermed et tilfælde, som måske kan blive en stor fordel. Det giver i hvert fald folk mulighed for at fortsætte deres træning i City Syd.

Selvom Jens-Peter Søborg driver en fitnesskæde med en partner, så bliver Shape Up Fitness et soloprojekt fra hans side.

- Det går rigtig godt med Fitness4you, men det her var noget, som jeg havde brug for at gøre selv, fordi det er i min hjemby, siger han.

Derfor har han selv lavet alt fra hjemmeside til logo, og han er heller ikke bleg for at tage arbejdshandskerne på, hvis det er nødvendigt.

- Det er bare mig helt fra bunden, og det er noget, som jeg har haft lyst til at gøre længe, og det skulle selvfølgelig være her i Aalborg, siger han.

Når det nye center åbner dørene vil det blive til fuldstændig nyrenoverede lokaler. Også den slidte facade med afskallet maling og gamle falmede klistermærker får en overhaling.

- Der kommer nye vinduer hele vejen rundt, der bliver malet og så bliver parkeringspladserne rundt om bygningen ordnet, fortæller Jens-Peter Søborg.

Med det vil det altså snart være slut med en af Skalborgs øjebæ, og det har flere af de lokale allerede været forbi og bifalde, fortæller ejeren af det nye fitnesscenter.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...