Fiskemandens arbejdsuge er gået fra 80 til 40 timer

AALBORG: Ejeren af Fisk og Ost, Flemming Pedersen, står foran en hvid varevogn og venter på dagens kunder, der har bestilt alt fra friske fisk over tilberedte stjerneskud til tapasanretninger.

Fiskemanden valgte i marts at lukke sin butik og flytte den ud på gaden som en konsekvens af en arbejdsuge på 80 timer. Nu er arbejdsugen på omtrent 40 timer, fortæller han.

- Det er næsten som at komme på ferie, siger Flemming Pedersen med et grin.

- Der var meget arbejde og økonomi i at drive og vedligeholde en butik. Nu er den del skåret af forretningen, og det giver mig tid til at fokusere på det, der er vigtigt for mig.

For indehaveren af forretningen er det vigtige nemlig fødevarerne og madens kvalitet. På det personlige plan var det også vigtigt at få mere tid til familien, og det er der blevet efter omlægningen af forretningen.

- Jeg har et erhvervskøkken i mit hjem. På den måde har jeg nu kortere mellem arbejde og familie både fysisk og tidsmæssigt, siger Flemming Pedersen.

Mandage og torsdage bruger han på planlægning, mens han sælger og leverer varer ude foran Rema 1000 i Brønderslev tirsdag og onsdag. Fredag og lørdag står han med sin varevogn mellem de gamle lokaler på Sjællandsgade 55 og Østre Anlæg.

Frederik Marcus Overgaard
Flemming Pedersens koncept er, at nogle varer er bestillingsvarer, mens det resterende udvalg varierer fra dag til dag. Foto: Frederik Overgaard

Konceptet er blevet taget godt imod

Vendelboen begyndte sin karriere som fiskemand i 2014, hvor han var ansat som elev i Fisk & Osts gamle lokaler. I 2017 blev han udlært, og i 2019 købte han selv lokalerne på Sjællandsgade 55 i Øgadekvarteret.

Derfor er det også noget af en omvæltning, at der pludselig ikke er en fysisk fiskebutik at finde på adressen, men indehaveren kan fortælle, at konceptet er blevet taget godt imod.

- Jeg har været fuldt booket alle weekender, siden jeg lukkede den fysiske forretning, siger Flemming Pedersen.

Øgadekvarteret kan blive et go-to sted

Forårsvejret har for alvor meldt sin ankomst, og det betyder, at der er liv og glade dage i Øgadekvarteret og Østre Anlæg.

Derfor glæder det også Fisk & Ost-indehaveren, at hans gamle lokaler allerede har fundet ny lejer. Han håber nemlig, at den kommende kaffebar sammen med hans egen forretning og Øgadekvarterets andre aktører kan være med til at bevare stemningen og livet i området.

- Det er et fantastisk område. Hvis det bliver gjort rigtigt, kan jeg sagtens se for mig, at beboerne i Øgadekvarteret og omegn kan få dækket deres behov her i stedet for altid at søge ind til midtbyen, siger Flemming Pedersen.

Hvis man som borger har behov for fisk, anretninger eller andet godt til ganen, kan der døgnet rundt bestilles mad til levering hver fredag og lørdag på butikkens webshop. Alternativt er telefonerne åbne for bestillinger hver mandag og torsdag i tidsrummet 10-12.

Frederik Marcus Overgaard
Nummeret er fortsat det samme, men varevognen skal snart gennemgå en makeover. Foto: Frederik Overgaard
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...