Antallet af medlemmer i klubberne i Aalborg vokser

AALBORG: Vi melder os i stigende grad ind i en idrætsforening.

De seneste medlemstal fra DGI og Danmarks Idrætsforbund (DIF) viser, at antallet af aalborgensere, der spiller f.eks. fodbold eller dyrker fitness i en forening vokser.

Fra 2017 til 2018 er de lokale idrætssammenslutninger samlet gået knap 1000 medlemmer frem, så der nu er knap 74.000 medlemmer fordelt på kommunens 347 foreninger.

Aalborg Kommune er såkaldt visionskommune, hvilket betyder, at kommunen har indgået et forpligtende samarbejde med DGI og DIF for at få endnu flere idrætsaktive danskere og på den måde hjælpe til for, at Danmark bliver verdens mest idrætsaktive nation, og noget tyder nu på, at samarbejdet har båret frugt:

- Vi glæder os over den flotte fremgang, der er i foreningsidrætten, og den viser, hvor vigtig idrætsorganisationernes fælles indsats i Bevæg dig for livet-samarbejdet er. Vi har arbejdet for, at klassiske idrætter også kan være fleksible motionstilbud, der kræver mindre forpligtelse af udøveren, og det er noget, mange danskere heldigvis har taget til sig, siger Charlotte Bach Thomassen, formand i DGI.

På landsplan er der en fremgang i DGI og DIF på godt 26.000 unikke medlemmer, så det samlede medlemstal i de to idrætsorganisationer nu er på godt 2.250.000 fordelt på 11.330 foreninger.

Det er især fitness, tennis, floorball, kano & kajak og fodbold, der driver den positive udvikling, hvor særligt fodbold og tennis har fået vendt en negativ udvikling til positiv, skriver DIF i en pressemeddelelse.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...