Der kommer måned for måned flere passagerer i Aalborg Lufthavn. Arkivfoto: Lars Pauli
Livet her

Flere og flere tager igen ud at flyve

Antallet af rejsende i Aalborg Lufthavn vokser, viser nye tal

01. juli 2020 kl. 13:25

AALBORG: I takt med, at antallet af feriedestinationer vokser, går flere og flere passagerer nu igen gennem svingdøren i Aalborg Lufthavn for at sætte sig om bord på et fly.

Det er dog stadig langt fra en normal juni i Aalborg Lufthavn, der lige er afsluttet, skriver Aalborg Lufthavn i en pressemeddelelse, hele chartersegmentet mangler nemlig fortsat i lufthavnen.

Den samlede tilbagegang i juni 2020 i forhold til samme måned sidste år, er derfor også til at få øje på, da der ses en tilbagegang på knap 90 procent. 17.037 passagerer rejste i juni 2020 til og fra Aalborg Lufthavn mod 139.980 passagerer i juni 2019.

Mere indenrigstrafik

På indenrigstrafikken er der så småt ved at komme liv i afgangene igen. Særligt ruterne til Bornholm og Købehavn er populære, og indenrigstrafikken går således ’kun’ tilbage med knap 80 procent.

- Fra i dag, 1. juli, er Norwegian tilbage på ruten mellem Aalborg og København, en rute, de har fløjet på i 11 år, så det bliver rigtig godt at se de røde næser i lufthavnen igen, siger direktør i lufthavnen Søren Svendsen.

Chartertrafikken i juni var til gengæld nem at overskue. For ikke en eneste charterpassager gik gennem Aalborg Lufthavn mod 22.282 i juni sidste år.

Det første charterfly kommer på vingerne 11. juli, når Bravo Tours igen begynder at flyve til Kreta.

Annonceret indhold

Nyeste