Aalborg Universitet tiltrækker flere ansøgninger via kvote 2

AALBORG: 7558 har sendt en ansøgning til Aalborg Universitet om at komme ind under kvote 2.

Det er 3,6 procent flere ansøgere end sidste år.

Samtidig kan universitetet glæde sig over en stor stigning til de såkaldte STEM-uddannelser, naturvidenskab, teknologi og ingeniørfag. Det tal er steget med hele 27 procent og bringer det samlede ansøgertal til STEM-uddannelserne på 2201.

- Den store fremgang tyder på, at vores beslutninger og prioriteringer har virket. Det er f.eks. dejligt at se, at den nye uddannelse i software på campus København har fået en god modtagelse, med 76 kvote 2 ansøgninger. AAU har et klart fokus på at få flere studerende ind på de uddannelser, hvor der er størst efterspørgsel fra samfundet, og det ser ud til at bære frugt, siger Inger Askehave, prorektor for uddannelse på AAU, i en pressemeddelelse.

Stigningen ses både på de store uddannelser som Arkitektur & Design og på mindre uddannelser som Teknoantropologi. De har fået hhv. 66 procent og 55 procent flere ansøgere.

Flere kvinder i STEM

Blandt de mange ansøgere til STEM-fagene er der i år en større andel af kvinder. Hvor andelen af kvindelige kvote 2-ansøgere til naturfagene sidste år lå på 35 procent er den nu oppe på 39 procent.

- Efterhånden som verden bliver stadig mere teknologisk funderet, har vi brug for at både kvinder og mænd bidrager til udviklingen af ny teknologi. Derfor er vi glade for at se, at det lykkes os at tiltrække stadig flere kvindelige ansøgere til de tekniske fag, siger prorektor for uddannelse, Inger Askehave.

Optagelsestal kommer først til sommer

Hvor ansøgere til kvote 1 bliver optaget efter karaktergennemsnit, så skal kvote 2-ansøgerne vurderes på baggrund af andre kriterier.

På AAU udvælges kvote 2-ansøgere efter en konkret helhedsvurdering med vægt på både karakterer i adgangskravsfagene og på andre særligt relevante aktiviteter såsom relevant påbegyndt uddannelse eller erhvervsarbejde på fuld tid.

Kvote 2-ansøgere udgør typisk omkring 23 % af det samlede optag på videregående uddannelser, mens resten optages via kvote 1.

Selv om der nu er lukket for ansøgninger til kvote 2, så er det derfor først til sommer, at det står klart, hvor mange der faktisk bliver optaget.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...