Danish Street Cup på lørdag 16. juni i Aalborg

AALBORG: Danmarks originale gadefodboldturnering, Danish Street Cup, kommer til Aalborg lørdag 16. juni i forbindelse med Aalborg Regatta. Her får unge piger og drenge mulighed for vise deres seje tricks og cool finter på asfalten, og der vil være masser af street kultur med forskellige gadeaktiviteter som street soccer, panna, freestyle og street workout.

De bedste hold kvalificerer sig til DM-finalen i København 18. august, hvor der dystes om at blive Danmarks bedste street fodboldhold.

- Danish Street Cup er et af sommerens højdepunkter for unge boldtalenter og et brag af en event med masser af god stemning. I street soccer er der nemlig en rigtig god tradition for at vise det nyeste nye og lære af hinanden, siger René M. Jørgensen, der er gadeidrætskonsulent i DGI Nordjylland.

Danish Street Cup er for alle nysgerrige sjæle. Om man vil kigge på fra sidelinjen og skabe god stemning eller være med som spiller - alle er velkomne. Nye som garvede street spillere kan alle stille med et hold og være med på Aalborg havnefront ved Elbjørn kl. 12-17 for at dyste om kvalifikation til DM.

- Street soccer tiltrækker både unge fra de traditionelle idrætsforeninger og unge fra mere uformelle miljøer. Unge som tænder på den fleksible, uregulerede og især den artistiske leg med bolden på gaden, siger René M. Jørgensen.

Danish Street Cup holdes af DGI i samarbejde med Ungdomsringen. Unge fra lokalområdets fritids- og ungdomsklubber indgår i et event crew, hvor de er med til at sætte deres eget præg på dagen med god stemning, fed musik, fartmålerkonkurrence og en masse forskellige fede præmier i løbet af dagen.

I år er Danish Street Cup en del af Aalborg Regatta. Sammen med Aalborg Events har DGI derfor sørget for at skrue ekstra meget op for stemningen i år. Aalborg Street Workout kommer forbi og træner med alle, der vil prøve og Rema1000 Østerbro sørger for frugt og vand til alle deltagere. Copenhagen Panna House dribler forbi med nogle af de bedste pannaspillere i Danmark og Danish Football Freestyle Community har inviteret Danmarks bedste freestylere til Aalborg, til afvikling af deres DM kvalifikationsstævne i freestyle fodbold.

Det er tredje år, at DGI og Ungdomsringen samarbejder om Danish Street Cup. I alt er der otte kvalifikationsevents rundt om i Danmark fra maj til juni med omkring 1200 unge street spillere.

Hvem der bliver Danmarks bedste street fodboldhold afgøres, når de hold, der har kvalificeret sig, mødes til DM-finale i København 18. august. Finalen afholdes sammen med Copenhagen Panna House, der samtidig holder verdensmesterskabet i gadefodbold-disciplinen panna med stjerner fra hele verden.

- Vi har jo nærmest en tradition for, at de nordjyske hold der kvalificere sig til DM også vender hjem med guldet, så lad os se om historien gentager sig igen i år, siger René M. Jørgensen.

Hold der vil deltage i turneringen i Aalborg kan tilmelde sig på www.dgi.dk/danishstreetcup.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...