Projekt giver hjemløse og udsatte mulighed for fællesskab gennem fodbold. Aalborg Kommune bakker op

AALBORG: I snart et år har det været muligt for socialt udsatte i Aalborg at spille fodbold med ligesindede gennem projektet Ombold Lokalt, der har været støttet af Nordea Fonden.

- Det eneste tidspunkt, hvor jeg griner, er når jeg er sammen med dem og resten af holdet. Og det er jeg helt sikker på, at jeg ikke er den eneste, der har det sådan, fortæller Ali, som er en af de aalborgensere, der har deltaget i de lokale Ombold-træninger.

Han har selv følt sig forbigået i mange sociale sammenhænge. Men til træningerne bliver han en del af et fællesskab.

Nu slutter projektet, men fodbolden for Aalborgs socialt udsatte borgere fortsætter, da Aalborg Kommune overtager finansieringen af projektet med den begrundelse, at det giver et afbræk og et socialt netværk for spillerne, og det glæder Ombolds direktør, Martin Pedersen.

- Vi hører fra både spillere, trænere og kommuner, at det virkelig rykker noget hos mennesker, som ellers meget sjældent oplever en følelse af fællesskab, fortæller han i en pressemeddelelse.

- Fodbold er indbegrebet af fællesskab, så vi er glade for, at vi kan være med til at skabe et fællesskab for nogle af dem, der har mest brug for det.

Projektet OMBOLD Lokalt blev etableret med det formål at give socialt udsatte voksne, der normalt ikke finder vej ind i landets fodboldklubber, mulighed for at blive en del af et fællesskab med fodboldbolden som omdrejningspunkt og derigennem opnå positive livsforandringer ift. sundhed, misbrug og ensomhed.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...