På lørdag har Aalborg Teater premiere på Tine - tusinder vil se med på nettet

AALBORG: Allerede inden skuespillerne er gået på scenen, og det første ord er sagt, er Aalborg Teaters egenproduktion Tine en succes.

I hvert fald hvis man måler på den omtale, som forestillingen, der har premiere på lørdag 23. januar, får på både nettet og i medierne.

- Det er faktisk lidt overvældende, men bekræfter os i, at vi har taget den rigtige beslutning, siger chefdramaturg Jens Christian Lauenstein Led.

Tine er også speciel i den forstand, at teatret som det første i lande vil live-streame en premiere, sådan at teaterinteresserede over hele landet får mulighed for at se med hjemme fra sofaen - ganske gratis.

Og at dømme efter den interesse som begivenheden har fået på specielt de sociale medier, er det noget, mange vil benytte sig af.

På ganske få dage har flere end 13.000 f.eks. tilkendegivet på Facebook, at de er interesserede i at følge live-begivenheden, og flere kommer hele tiden til.

- I en tætpakket teatersal kan vi normalt huse 450 på Store Scene, så man må sige, at vi her kommer længere ud denne gang, konstaterer Jens Christian Lauenstein Led, der håber, at det lidt usædvanlige initiativ også vil bidrage til, at folk i andre dele af landet også får øjnene op for, hvad man kan i Aalborg.

Katrine Schousboe
Aalborg Teater vil som det første teater i landet live-streame en premiereforestilling. Foto: Allan Toft/Aalborg Teater

Gå i teatret derhjemme

Selve forestillingen går i gang kl. 19, men allerede fra ca. kl. 18.30 vil der være optakt på teatrets hjemmeside.

Og i det hele taget bør vi betragte det, som om vi skal gå i teatret derhjemme, opfordrer dramaturgen.

- Det er live og kan ikke pauses, så jeg synes, man skal gøre sig klar, sørge for at se det på fuldskærm eller eventuelt caste billedet op på fjernsynet og sætte sig godt til rette, sådan at man kan være med i al den tid, det varer. Det kan blive ret unikt, lyder det.

Egentlig var det planen, at Tine skulle spille på Store Scene frem til 27. februar, men som det ser ud lige nu, er det højest tvivlsomt om det bliver muligt at spille med publikum i salen på grund af corona-restriktionerne. Heller ikke på nettet skal man forvente at finde den ud over live-forestillingen på lørdag.

- Det bliver nok lidt en engangsforestilling. Skuespillerforbundet har givet os lov til at lave premieren live, og vi forhandler også om mulighed for at lægge den ud, så man kan se den på nettet senere. Men alle overenskomster handler om scenekunst og tager ikke højde for virtuelle forestillinger, forklarer Jens Christian Lauenstein Led, der ikke lægger skjul på, at han glæder sig rigtig meget til lørdag.

- En streamet forestilling vil selvfølgelig aldrig kunne slå en ægte live-live teateroplevelse, men jeg betragter det som et spændende supplement og som noget, vi også kan arbejde videre med på Aalborg Teater, siger han.

Du kan live-streame Tine gratis på lørdag 23. januar kl. 19 på teatrets hjemmeside eller ved at trykke her

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Annonceret indhold
Henter...