1. november åbner den første certificerede idræts-dagionstitution. Privatfoto
Livet her

Første idrætsdaginstitution åbner

Spiloppen åbner 1. november i Frejlev

31. oktober 2017 kl. 09:06

AALBORG: Region Nordjylland får onsdag 1. november 2017 sin første certificerede idrætsdagsinstitution Spiloppen, der ligger på Svenstrupvej i Frejlev. Det betyder at pædagogisk idræt fremover er en helt naturlig del af børnenes hverdag.

Ifølge leder Hanne Baj fra Spiloppen handler pædagogisk idræt primært om, at man virkeliggør sine pædagogiske mål gennem idræt, leg og bevægelse. Børn er som udgangspunkt er kropslige. Når kroppen medtænkes hele tiden, så giver det børnene de bedste muligheder for udvikling og læring. Det handler ikke om, at børnene skal være små sportsfolk, men at pædagogerne skaber en hverdag, hvor hvert barn får mest mulig plads til kropslig udfoldelse.

De pædagogiske aktiviteter skal derfor fremme børnenes naturlige bevægelsesglæde. Det gøres på mange forskellige måder. Det er f.eks. vendespil, der spilles på legepladsen. Brikkerne er større en normalt. De spredes over et område og børnene løber rundt og vender brikkerne en af gangen, for at finde de rigtige. I den aktivitet er der f.eks. fokus på at styrke børnenes hukommelse, overblik og at lære farver og former.

En anden aktivitet er klemmeleg. Børnene sætter 3 klemmer fast på sit tøj. Alle løber rundt og "stjæler" hinanden klemmer og sætter dem på eget tøj. I den aktivitet er der fokus på at styrke børnenes smidighed, følelse af spænding og konkurrence.

Idræt, leg og bevægelser giver således børnene bedre motoriske, sociale, kognitive og psykiske færdigheder. Når børnene f.eks. spiller fodbold, så opnår de også færdigheder i at samarbejde, tage initiativ, håndtere konflikter og afstandsbedømme.

Det er Danmarks Idrætsforbund, der står bag certificeringen. For at opnå den, er alle medarbejderne gennem 1½ år blevet uddannet i pædagogisk idræt på VIA University College, Aarhus.

Certificeringen sker med en overrækkelse af diplom af en repræsentant fra Dansk Idrætsforbund .

I den helt rette idrætsånd løber børn og voksne det populære stjerneløb, som er én af de forskellige fælles bevægelsesaktiviteter, der vil være ved certificeringen.

For at markere forandringen får institutionen samtidig navnet Den pædagogiske-idrætsdaginstitution Spiloppen. Tidligere hed den Symfonia.

Annonceret indhold

Nyeste