Konkurrencen Bedst i Nordjylland er nået til semifinalerne, og La Locanda kom på en svær opgave mod konkurrenterne fra Hobro

AALBORG: Det er en gastronomisk oplevelse af de helt store, når nogle af Nordjyllands gourmetrestauranter dyster om æren i den årlige knockout-turnering, Bedst i Nordjylland.

Første semifinale er afgjort, og desværre for den italienske Aalborg-restaurant, så kunne modstanderne fra Hobro sikre sig den eftertragtede finaleplads efter en spændende aften på hjemmebanen i hjertet af Aalborg.

Camilla Gammelgaard
La Locanda havde hjemmebanefordelen i semifinalen mod Restaurant Uafhængig fra Hotel Amerika i Hobro. Foto: Teis Markfoged

Imponerende serveringer

De to restauranter skulle servere både snacks, forretter, hovedretter og dessert til de spisende gæster. Dommerne finder ud fra point en vinder for hver ret, og i sidste ende er det så restauranten, der har vundet flest, som løber med sejren. Ender det uafgjort afgøres dysten på point.

- Det var virkelig nogle imponerende serveringer, som de to restauranter sendte ud til bordene på aftenen. Man kunne virkelig mærke, at de havde gjort noget for at forsøge at hæve niveauet, for begge leverede stor kreativitet og stærke smagsindtryk, fortæller NORDJYSKE’s mad-anmelder Claus T. Kræmmergård, der sad med i det tre mand store dommerpanel.

Camilla Gammelgaard
Serveringerne på aftenen var både velsmagende, smukke og kreative, hvis man spørger dommerne. Foto: Teis Markfoged

Hver enkelt servering fra restauranterne bliver bedømt på en række forskellige kriterier - det er blandt andet visualitet, smag, kreativitet og vinmatch. Og det blev altså i sidste ende Restaurant Uafhængig der kunne juble, da de vandt opgøret 3-1.

- Restaurant Uafhængig lagde rigtigt stærkt fra land, men på intet tidspunkt i løbet af aftenen var der stor pointmæssig afstand mellem restauranterne. Så langt hen i spisningen kunne en fejl faktisk have tippet resultatet til den anden side. Men Restaurant Uafhængig holdt bare hele vejen igennem et flot niveau, og derfor var det til sidst også en helt fortjent sejr, som køkkenholdet fra Himmerland snuppede, siger Claus T. Kræmmergård.

Camilla Gammelgaard
Finalen i Bedst i Nordjylland ventes afgjort 14. maj. Foto: Teis Markfoged

Restaurant Uafhængig er dermed klar til finalen, hvor de skal op imod vinderen af det andet semifinaleopgør. Det afvikles torsdag 4. april og står mellem Restaurant Tabu fra Aalborg og Ruths Hotel fra Skagen. Det opgør afvikles i Skagen.

Finalen ved ”Bedst i Nordjylland” ventes afviklet 14. maj - sidste år var det Vendia Gourmet fra Hjørring, der løb med den samlede sejr, og de vil i år være vært for finalen.

Camilla Gammelgaard
Stor koncentration hos personalet fra Restaurant Uafhængig Foto: Teis Markfoged
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...