Man holder sin telefon med coronapasset op foran scanneren - og vupti ... Foto: Martin Damgård
Livet her

Første sted i Danmark: Maskine scanner dit coronapas

I AKKC tjekker en ny stander, om passet er gyldigt. Se i videoen, hvordan den virker

16. december 2021 kl. 18:32

AALBORG: Det er hver dag, og det kan være mange gange. Vi skal i stigende grad have telefonen op af tasken og vise coronapas, når vi skal til f.eks. koncert eller frisøren.

Hver gang du skal vise dit pas, skal der stå et menneske i den anden ende og kontrollere. Sådan har det i hvert fald været indtil nu.

Men nu har Aalborg Kongres & Kultur Center som det første sted i landet - hvis ikke i verden - taget en hel ny coronapasscanner i brug.

- Det fungerer rigtig godt. Vi oplever, at vores gæster har taget godt imod den og ikke er bange for at bruge den, siger teknisk chef i AKKC Søren Kabbel Dalgaard.

Han tilføjer, at mange med største selvfølge går hen til maskinen og scanner.

- Det er et ret enkelt koncept, hvor man bare holder sin telefon med QR-koden på sit coronapas op mod standeren. Den giver så en forskellig lyd, alt efter om passet er godkendt eller afvist. Den lyd har vores ansatte hurtigt lært at afkode, forklarer han.

Se videoen: Sådan virker den nye coronapasscanner

Maskinen kan altså ikke erstatte medarbejdere, men fungerer som et supplement.

- Den aflaster dem, for de kan godt lave noget andet og samtidig have et øre på, hvilken lyd, maskinen giver, siger han.

Fordi scanneren er et supplement til medarbejderne, bliver den primært brugt på hverdagene, mens det ved de helt store arrangementer, som f.eks. den nylige Jung-koncert, udelukkende er menneskeøjne, der falder på coronapassene.

- Når der er rigtig meget tryk på indgangspartiet, er den ikke i funktion, for der bliver det for nemt at overse den. Men på hverdage er den vores måde at få tjekket pas på, siger Søren Kabbel Dalgaard.

Maskinen i foyeren er blevet taget godt imod, synes teknisk chef i Aalborg Kongres & Kultur Center Søren Kabbel Dalgaard. Foto: Martin Damgård

Standeren er udviklet af den aalborgensiske startupvirksomhed Really A Robot. Og netop fordi, det er et lokalt projekt, har man i AKKC ikke været i tvivl om, at det skulle prøves. I første omgang som et udviklingsprojekt, hvor bagmændene kunne afprøve teknik og teste hvordan, gæsterne ville bruge maskinen, men nu som et fast element i foyeren.

- Vi ville gerne støtte det udviklingsarbejde, der bliver gjort i den her unge virksomhed. Men vi kan også se, at vi har glæde af den, derfor har vi nu lejet den, så den bliver stående, fortæller han.

Skulle man få den ide at forsøge at snyde med en falsk QR-kode, kommer der en rød advarselsskærm, og maskinen giver lyd om, at passet er afvist. Foto: Martin Damgård
Annonceret indhold

Nyeste