Bjarne Troelsen fortæller om USA onsdag aften i Gug Kirke. privatfoto
Livet her

Fokus på "Guds eget land"

Foredragsrækken om USA fortsætter i Gug Kirke

02. oktober 2017 kl. 19:10

Efter et velbesøgt foredrag med Mads Fuglede med over 225 fremødte i Gug Kirke, forsættes foredragsrækken om USA onsdag aften 4. oktober kl. 19.30 i Gug Kirke.

- Selvom USA ligger langt væk fra Danmark, er vi tæt knyttet til den store nation. USA’s store påvirkning sker politisk, militærisk, og kulturelt. Med valget af Donald Trump som præsident, er danskernes fokus på dette land skærpet yderligere. Hvor er lighederne, og hvor er vi forskellige, spørger kirke- og kulturmedarbejder i Gug og Sdr. Tranders kirker Lærke R. K. Eriksen.

- Da USA blev skabt i 1776 efter frihedskrigene mod England, begav man sig ud i et eksperiment, som aldrig havde været prøvet før: at skabe en nation af udvandrede kolonister med vidt forskellig kulturel og - ikke mindst - religiøs baggrund. Grundlaget var oplysningstidens tro på, at, at alle, i og med at de var mennesker, var frie og lige og burde have samme rettigheder, de samme idealer, som få år senere antændte den franske revolution. At eksperimentet lykkedes, skyldes i høj grad, at de politiske institutioner, man udviklede, blev suppleret af en semireligiøs overbygning, en såkaldt civilreligion. Bjarne Troelsen har skrevet en meget rost bog om dette emne, for hvad sker der med denne store nation, når troen og religionen bliver udfordret af det moderne samfund, tilføjer hun.

I forsøget på at forstå, hvilke mekanismer, der er på færde i "Guds eget land", kommer lektor Bjarne Troelsen og holder foredrag onsdag aften.

Bjarne Troelsen er cand. mag. i dansk og idehistorie og tidligere lektor ved Aalborg Katedralskole, hvor han bl.a. underviste i religion og filosofi. Han var desuden i en årrække tilknyttet Aalborg Universitet som ekstern lektor i filosofi.

Annonceret indhold

Nyeste