Jonny Hefty elsker at bade i fjorden og slappe af i sin kolonihave i Vesterkæret. Mød ham her

AALBORG: Jonny Hefty, der lyder det borgerlige navn Jakob Ørom, er en mand med mange jern i ilden. I 2014 var han en populær Karnevalskonge i Aalborg, og samme år modtog han Nordjyske Mediers store kulturpris. Og så er han kendt som rapper, musiker og streetart-kunstner, hvor ikke mindst hans signatur-figur, Muggen Ræv, kan ses mange steder i Aalborg

Hvad er du mest stolt af ved at være fra Aalborg?

Jeg synes, vi har en gæstfri og inkluderende by, som er fuld af farver, liv og kultur, og så er der ikke langt til noget. Man kan gå eller cykle til alt, og man har naturen tæt på. Der er noget for alle – fra min datter på 13 til min mutter på 77. Byens transformation fra arbejderby til kulturby har givet en god stemning i Ålleren – jeg fornemmer, vi er stolte af vores by og har droppet mindreværdskomplekserne.

Susanne Justsen
- Jeg synes, vi har en gæstfri og inkluderende by, som er fuld af farver, liv og kultur, siger Jonny Hefty. Foto: Henrik Louis

Hvad viser du dine gæster, når de kommer til byen?

Fjordbyen, Alles Have, Fjordparken, Aalborg Streetfood, gavlmalerier og gadekunst, Karolinelund, Salling rooftop, kunsten, gårdhaven hos Langes keramik, Råt&Godt, Nordkraft, havnen og så plejer jeg at byde på en ”dims” ved Pias Pølsevogn på Nytorv eller en Aalborg-snaps i kolonihaven.

Hvad er sommer for dig?

Grill, kartoffelsalat og en god bog i hængekøjen i kolonihaven, dukkerter i Vesterhavet, familieture, Fårup Sommerland, festivaler, fadøl og fed musik.

Hvad er dine bedste sommerminder fra Aalborg?

Da min københavner-kæreste kom til byen for at date mig første gang, helt dullet op i høje hæle, og blev hevet direkte ud i kolonihaven for at ”plukke ukrudt” i regnvejr. Det griner vi stadig af, og nu bor vi sammen i Aalborg.

Susanne Justsen
Jonny Hefty hopper gerne i bølgerne både sommer og vinter. Foto: Henrik Louis

Hvis du holder ferie her i byen, hvad vil du så lave?

Jeg holder meget af at bade, både sommer og vinter, så jeg vil lege Tarzan i underhylere i havnebadet, Fjordparken og ”Kridten”. Vi har en kolonihave i Vesterkæret, hvor jeg kan trække stikket ud, og så skal jeg ha’ malet noget graffiti – både på mure og lærreder. Jeg skal til summer lounge på kunsten, og så har jeg to bøger af Allan Olsen og Pablo Neruda, som jeg skal have læst færdig.

Hvad er dit bedste sommertip til andre?

I kan jo tage på street art rævejagt og skyde nogle mugne ræve med kamera – jeg har spraymalet dem mange steder i Dobbelt A, og du finder sikkert alt muligt andet spændende på vejen, hvis du glemmer telefonen og har øjne på stilke... Ork satme! Aalborg er fuld af kunst, hvis man kigger efter.

Susanne Justsen
Aalborg er fuld af kunst, hvis man kigger efter, mener Jonny Hefty. Foto: Henrik Louis
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...