25-årige Liv Kirstine Lund Poulsen er korleder med mange jern i ilden. Mød hende her

AALBORG: Liv Kirstine Lund Poulsen har oprettet koret Livsværk og står også i spidsen for Aalborgkoret, Fjordens Frøkener, ALiVE, Hasseris Kirkes Ungdomskor samt Vesterkær Kirkes Gospelkor. Og så er hun forsanger i bandet SPîR. For nylig modtog hun Klaverstemmerens Musikpris for sit arbejde. Til daglig studerer hun på musikkonservatoriet, hvor hun til sommer bliver kandidat i rytmisk korledelse. Liv Kirstine Lund Poulsen er født og opvokset i Aalborg.

Hvis jeg siger Aalborg, hvad får det så dig til at tænke på?

Aalborg er en storby, der ikke aner, at den er det. Aalborg er hjem, tryghed og varme, og jeg kender byens genveje og pletter af paradis, og jeg er glad over at bo i en by, hvor jeg kan cykle til alt, jeg skal, uden at det er en dagsrejse. Det tager aldrig lang tid at komme fra den trafikerede midtby til Mølleparkens grønne græs eller vandet i Fjordparken, eller hvor end man nu skal hen.

Jeg er tæt på dem, jeg gerne vil se, og jeg er tæt på uddannelse, arbejdspladser og midtbyen.

Selvom der altid er blæsevejr, så har jeg efterhånden lært, at sådan er det bare, og at jeg skal blive bedre til ikke at bruge klistret lipgloss, hvis jeg drømmer om at have håret slået ud i denne dejlige by.

Susanne Justsen
Liv Kirstine Lund Poulsen vil gerne gøre Aalborg til en kor-by. Der er mange indbyggere potentiale og talent, og der mangler blot et rum, hvor de kan nørde med ligesindede. Foto: Martin Damgård

Hvilke steder betyder noget særligt for dig i Aalborg?

Jeg har forskellige steder i Aalborg, hvor jeg godt kan lide at tage hen, hvis jeg er i særligt humør, uanset om det er glad eller ked af det. Musikkens Hus er blevet mit andet hjem de sidste seks år, hvor jeg har studeret på Det Jyske Musikkonservatorium foruden et år på Aalborg Universitet inden det. Nu er det desuden min arbejdsplads, og mange af mine gode venner arbejder der ligeså!

Mølleparken er et sted, hvor jeg elsker at være. Både på gå – og cykelture men også på et tæppe i solen med gode venner, øl og musik. Jeg har boet op ad parken med mine forældre, indtil jeg flyttede hjemmefra, så jeg har brugt et utal af timer på at rende rundt ved Noas Ark og spille rundbold, lege Harry Potter i skoven eller stå på scenen i Skovdalen og fyre den af (eller mime til musikken, jeg havde i ørerne).

I midten af Mølleparken står Aalborgtårnet, og Aalborgtårnet har jeg altid kunnet se fra skolen, gymnasiet, de forskellige jobs jeg har og alle mine hjem. Aalborgtårnet har jeg ikke befundet mig i ret meget, men når jeg ser på Aalborgtårnet, tænker jeg på min familie, som bor lige ved siden af, og det giver en form for tryghed, selvom jeg sidder i min lejlighed ved Nordkraft.

Susanne Justsen
- I midten af Mølleparken står Aalborgtårnet, og Aalborgtårnet har jeg altid kunnet se fra skolen, gymnasiet, de forskellige jobs jeg har og alle mine hjem, siger Liv Kirstine Lund Poulsen. Foto: Martin Damgård

Hvordan er det at være upcoming musiker i Aalborg?

Jeg synes, at Aalborg er en super by at være upcoming musiker i. Der er plads til kunstneriske sjæle, og der bliver skabt kunstnersamarbejder på kryds og tværs i byen, og det er spændende at følge med i. Der er enormt mange, dygtige ildsjæle i Aalborg både inden for musik og andre kunstformer, og folk er gode til at komme på idéer og nye måder at arbejde på i fællesskab. Desuden er spillestederne i Aalborg tilgængelige, og man får følelsen af at blive hørt og støttet, når man har brug for hjælp. I det hele taget er der opbakning og støtte at finde hos kollegaer, chefer, publikum og hvad der ellers findes.

Hvad er det, musik kan?

Musik taler et sprog, som kan være nemmere at mærke i hjertet end ord. Jeg har nemt ved at blive rørt over toner og musik generelt, og hvis jeg har følelser, jeg ikke kan placere og forklare med ord, er det nemmere for mig at skildre dem med et stykke musik.

Nu er jeg jo korkvinde, og musik er for mig fællesskab. Det er noget, man kan forholde sig til, uanset hvad man kommer fra, og det er netop også det, som kor kan. Alle, der kan lide at synge, skal have lov til at synge, og når vi synger sammen, danner vi en fælles lyd, som kan indeholde mange forskellige stemmer, som smelter sammen. Og ikke nok med at man finder en fælles lyd, så finder man også en fælles energi. Man er aldrig alene, når man synger i kor, og den følelse er jeg meget tilpas med.

Hvilke personer i Aalborg betyder noget særligt for dig?

Hvis det er okay, vil jeg gerne tillade mig at være forudsigelig og sige, at de særlige personer i Aalborg er de kære mennesker, der står mig nær. Aalborg er en by, som jeg forbinder med tryghed, og det kommer helt klart af, at jeg har de dejligste, sødeste og skøreste folk omkring mig i mit liv, og det er noget helt særligt for mig.

Susanne Justsen
- Min største drøm er at lave en korskole i Aalborg for alle aldre og alle niveauer, siger Liv Lund Poulsen. Foto: Martin Damgård

Hvad er dine drømme for fremtiden?

Min største drøm er at lave en korskole i Aalborg for alle aldre og alle niveauer. En korskole, som er et fællesskab, hvor det alle er fælles om, er at de kan lide at synge i kor. Nogle vil det fuldtid, andre vil det i deres fritid, uanset hvad er det okay. Jeg vil gerne gøre Aalborg til en kor-by, for byen har folk med potentiale og talent, og der mangler blot et rum, hvor man kan nørde med ligesindede.

Så vil jeg gerne leve her med mine nære og kære og finde på flere store drømme.

Og så drømmer jeg om at blive kandidat! Hvilket jeg forhåbentlig bliver, inden maj er omme.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...