- Sommer for mig er mange ting, men bare for at nævne et par ting, som er særligt vigtige for mig, så er det skovens smukke farver, de skønneste råvarer og det travle byliv, siger Nicklas Thellufsen. Foto: Lars Pauli
Mennesker

For Niklas er sommer lig med skønne råvarer og travlt byliv

24-årige Nicklas Thellufsen overtog 1. juli jobbet som køkkenchef i Musikkens Spisehus. Mød ham her

18. juli 2020 kl. 11:11

AALBORG: Den prisvindende kok Nicklas Thellufsen har på seks år arbejdet sig op fra kokkeelev til souschef og nu køkkenchef i restauranten. I 2018 løb han og kok Mikael Kopp Christensen fra Musikkens Spisehus med sejren for næsen af flere Michelin-restauranter i konkurrencen Årets Vildtret. Nicklas Thellufsen er født i Aalborg og har boet i byen det meste af sit liv. I dag bor han dog i Vester Hassing sammen med sin kæreste og deres lille søn.

Hvad er du mest stolt af ved at være fra Aalborg?

Aalborg er for mig noget helt særligt. Jeg kender efterhånden byen, som var det min egen bukselomme. Jeg føler mig virkelig hjemme her.

Men skal jeg nævne noget af byen, som gør mig særligt stolt, må det være de skønne restauranter, det store kulturliv og ikke mindst det smukke byliv. Ingen by er smukkere end Nordens Paris.

Nicklas Thellufsen er stolt af Aalborgs kultur- og byliv og ikke mindst de mange gode restauranter. Foto: Lars Pauli

Hvad viser du dine gæster, når de kommer til byen?

Eftersom jeg går min daglige gang i den arkitektoniske bygning Musikkens Hus, så er det en stor del af oplevelsen, når vores gæster besøger os.

Ellers er jeg med til, sammen med resten af det dygtige hold i Musikkens Spisehus, at vise vores høje ambitionsniveau omkring maden og servicen.

Hvad er sommer for dig?

Sommer for mig er mange ting, men bare for at nævne et par ting, som er særligt vigtige for mig, så er det skovens smukke farver, de skønneste råvarer og det travle byliv.

Hvad er dit bedste sommerminde fra Aalborg?

Den var svær. Det første, jeg kommer i tanke om som noget, jeg sent vil glemme, er Tall Ships Races 2015. Det var året efter, Musikkens Hus var åbnet, og da mine daværende kollegaer og jeg ikke havde stået overfor sådan en opgave endnu, var det en kæmpe udfordring. Vi vidste, at der ville komme omkring 700.000 mennesker til byen, så skoene skulle kridtes godt op.

Vi arbejdede fra tidlig morgen til sen aften, og alle gav alt, hvad de havde i sig, så vi kunne give vores gæster nogle fantastiske madoplevelser. Jeg husker det som nogle ekstremt hårde men særdeles sjove dage med en masse glade gæster og godt teamwork i huset - og ikke mindst det ikoniske fyrværkeri over Limfjordsbroen.

Nicklas Thellufsens bedste sommerminde fra Aalborg er fra Tall Ships Races i 2015, hvor de ansatte i Musikens Spisehus havde travlt med at servicere de mange gæster. Foto: Lars Pauli

Hvis du holder ferie her i byen, hvad vil du så lave?

Eftersom Aalborg byder på mange oplevelser, ville det være svært for mig at vælge noget specifikt.

Jeg synes dog, at det er værd at fremhæve Aalborg Zoo, Væddeløbsbanen og Vestre Fjordpark​, men da min passion ligger inden for gastronomi, så ville jeg besøge nogle af de mange gode spisesteder i byen.

Jeg synes, at Aalborg har et bredt udvalg af restauranter, som er et besøg værd.

Annonceret indhold

Nyeste