Vi giver nogle bud på assistance til madlavningen her i januar

AALBORG: Vi er nogle uger inde i det nye år. Et år, hvor corona fortsætter med at sætte dagsordenen.

Men det skal ikke forhindre os i at gennemføre nogle af de gode intentioner, vi er gået ind i 2021 med. Måske hedder et af de forsætter at spise bedre, planlægge mere og undgå de lettere paniske indkøbsture sidst på dagen på jagt efter aftensmaden.

Måltidskasser kan være løsningen på det hele. For her får du enten råvarerne bragt med tilhørende opskrifter, eller maden kommer mere eller mindre færdig, klar til opvarmning.

De senere år er markedet for de populære kasser eksploderet, og mulighederne vokser hele tiden - om du foretrækker at spise vegansk, asiatisk, klassisk dansk eller vil holde den slanke linje.

Her på aalborg:nu har vi derfor fundet 5 forskellige alternativer, du kan kaste dig over:

Simon's

Ikke så meget pjat. Hos Simon's i Skalborg kan du få klassiske retter i en familievenlig indpakning, så selv de mindste kan være med - også i køkkenet.

Der er ikke de store valgmuligheder. Tværtimod er der en fast menu for hver uge. I uge 4 kan du for eksempel glæde dig til pitabrød med kylling og boller i karry.

Måltidskassen indeholder aftensmad til fire dage, og Simon's lover, at du kan opvarme/tilberede maden på ca. 20 minutter. Du får kassen med mad til den kommende uge leveret direkte til døren hver søndag.

Se nærmere om måltidskasserne på Simon's hjemmeside eller ved at trykke her

Katrine Schousboe
DailyNam har stor succes med at lave måltidskasser med asiatisk mad. Arkivfoto: Lasse Sand

dailyNam

Er du vild med det asiatiske køkken, så er det måltidskasserne fra dailyNam, du skal kigge efter.

dailyNam opstod for et lille års tid siden som et sideprojekt til den asiatiske fusionsrestaurant Nam på Vesterbro, men har nu sit helt eget univers.

Ideen med kasserne er at tilbyde os et nemt og godt alternativ til fortravlede indkøbsture - og så selvfølgelig at vise, hvor meget smag og forskellighed der er i mad fra de asiatiske lande.

Du kan vælge mellem tre forskellige kasser - Hverdagskassen, Vegetarkassen og Børnemenu. Der er mad til tre dage i kasserne, som bliver leveret om tirsdagen.

dailyNam lover, du kan få mad med en indsats i køkkenet på bare 15-20 minutter.

Se nærmere om måltidskasserne på dailyNams hjemmeside eller ved at trykke her

Katrine Schousboe
Retterne fra Halkær Ådal bliver leveret på frost - men det betyder ikke, der er gået på kompromis med smag, duft eller konsistens. Arkivfoto: Laura Guldhammer

Halkær Ådal

Er du til sund, økologisk mad, hvor du ikke selv skal jonglere alt for meget med potter og pander, så kan måltidskasserne fra Halkær Ådal være et alternativ.

Måske har du tidligere stødt på det nordjyske firma i Løvens Hule, for de to kvinder bag konceptet var med i programmet i 2016 og fik Ilse Jakobsen med som investor og partner.

Der er fem forskellige kasser at vælge mellem - f.eks. en vegetarkasse og én, der kun byder på grønt og fisk. Maden er færdiglavet og leveres frossen - uden at der af den grund er gået på kompromis med smag, duft og konsistens. Alt er tværtimod lavet fra bunden af økologiske ingredienser, og man bruger så vidt muligt lokale råvarer og vægter også dyrevelfærd højt.

Du kan bestille mad hos Halkær Ådal til op til syv dage om ugen - opvasken må du derimod selv stå for.

Se nærmere om måltidskasserne på Halkær Ådals hjemmeside eller ved at trykke her

Katrine Schousboe
Hos HelloFresh kan man vælge sine retter mellem 14 forskellige opskrifter i en ugemenu. PR-foto

HelloFresh

Hos HelloFresh kan du skræddersy din måltidskasse lige, som du vil have den.

Du tager udgangspunkt i, om det skal være klassisk, familievenligt, vegetarisk eller gå særligt hurtigt med at lave maden og vælger så mellem 14 forskellige opskrifter i en ugemenu. Du får så råvarer og ingredienser leveret til at lave maden selv.

Du binder dig ikke til noget, men kan springe uger over, sætte på pause og opsige når som helst, lover firmaet.

HelloFresh er grundlagt i Berlin for ti år siden med ambition om at ændre måden, vi spiser på. Siden sidste sommer har de leveret til hele Danmark foruden 13 andre lande.

Se nærmere om måltidskasserne på HelloFresh' hjemmeside eller ved at trykke her

Den Grønne Asparges

Den Grønne Asparges er en mindre virksomhed i Aarhus, der egentlig begyndte som en online delikatesseforretning i 2012. Siden kom måltidskasser til, og kasserne er blevet så populære, at de i dag er fokus i forretningen.

Hos Den Grønne Asparges tager du udgangspunkt i fire forskellige kasser - slankekassen, familiekassen, inspirationskassen og vegetarkassen - og vælger til og fra om du f.eks. spiser fisk.

Du får leveret råvarer til maden og skal så selv i gang i køkkenet - ved retter i familiekassen skal du regne med at bruge mellem 30 minutter og en time på at få aftensmaden klar.

Det er gratis at få kasserne med ingredienser og opskrifter leveret - og du kan til enhver tid ændre i dit abonnement, lover Den Grønne Asparges.

Se nærmere om måltidskasserne på Den Grønne Asparges' hjemmeside eller ved at trykke her

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...